Hopp til innhold

Aktuelt fra OBOS Block Watne

Vi har gode tips og råd til deg som boligeier, om du vurderer å kjøpe eller skal flytte, ønsker inspirasjon til interiør, eller er på jakt etter annen nyttig informasjon.

Salgskonsulent for OBOS Block Watne med kunde på visning i nybygg

100 000 kroner spart ved kjøp av ny bolig

Det er mange fordeler ved å kjøpe en ny bolig. For eksempel kan prisforskjellen på dokumentavgift være på 100 000 kroner eller mer. Men det er langt flere fordeler – her deler eksperten alle.
Mørke fliser på baderom, med hvite fliser inne i badekarnisje

Et helt nytt drømmebad

I din helt nye bolig, hvordan ønsker du at badet skal se ut? Våre bad leveres av blant annet Svedbergs, med mange muligheter for tilpasning.
Stue med peis mot kjøkken, på Sandviksløkka

Få det som du vil!

Hvordan vil du ha det hjemme hos deg? Det er mange muligheter for individuelle tilpasninger når du kjøper en ny bolig av OBOS Block Watne.
Kjøkken med benk fra HTH.

Skap ditt drømmekjøkken!

Kjøkkenet i alle OBOS Block Watne-boliger leveres av den danske kjøkkenprodusenten HTH, og det finnes mange muligheter for å tilpasse det akkurat slik du vil.
Artikkel om de største interiørtrendene for 2022

Dette er de største trendene for 2022

Den skandinaviske stilen er blitt mer leken. Gjør deg klar for glade farger, spennende mønstre, plassbygget møbler, naturlige tekstiler og – ikke minst, gardiner. Her gir interiørstylist, Tone Kroken, deg et inspirerende innblikk i kommende trender.
Kvinne sitter i en grå sofa

Skal du kjøpe din første bolig?

Å kjøpe sin første bolig er spennende, men kan også være litt skummelt? Her er noen tips til deg som skal ut på boligmarkedet for første gang.
Illustrasjon av stue og kjøkken på Eikelijordet

11 gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Fastpris, ingen budrunde, dokumentavgift til en brøkdel av prisen, helt nytt inventar, reklamasjonsrett i fem år og alt er i henhold til nyeste byggeforskrifter og energikrav. Dette er bare noen av grunnene. Les alle her.
Illustrasjon av stue og kjøkken i Grasveien

Tre ting å tenke på hvis du vurderer å flytte

Behovet for et ekstra soverom blir ikke mindre i krisetider. Det forstår vi godt. Vi har derfor stilt noen spørsmål du bør tenke gjennom på forhånd om du vurderer å bytte bolig i nærmeste fremtid.
Artikkel om smarte, praktiske og gode planløsninger

Smarte, praktiske og gode planløsninger

En gjennomtenkt planløsning betyr et praktisk hjem. Planløsningene i våre boliger er nøye utarbeidet av arkitektene i OBOS Block Watne og tar form allerede ved første befaring på tomten. De har ett mål for øye – skape løsninger som gjør din hverdag enklere.
Illustrasjon av terrasse i hus 11 på Engersand.

Gode solforhold og fantastiske uteplasser

Vi i OBOS Block Watne bygger for trivsel. Lenge før første spadetak planlegger vi for å skape solrike uteplasser med flott utsikt som nye beboere kan nyte gjennom døgnet og til ulike årstider og sesonger.
Bilde av et par som står på kjøkkenet

Flyttet fra enebolig til leilighet

Fordelene ved å flytte fra enebolig til leilighet er mange, men hva bør du tenke på før du tar steget? Vi har tre tips du bør du vite om.
To unge kvinner i tømreruniform foran et boligområde

– Miljøet blir noe helt annet med flere jenter

Byggebransjen er fortsatt relativt mannsdominert, og ute på byggeplassene er kvinnelige tømrere et sjeldent syn. Møt Tora (18) og Inger Lise (18), to ferske tømrerlærlinger, på byggeplassen.
Et stort, hvitt trehus med en frodig hage i forgrunnen.

100.000 boliger for folk flest

I 60 år har Block Watne bygget de hverdagslige rammene rundt livet. Vi tar deg gjennom historien - fra starten i 1959 i Sandnes til 100.000 trehus senere.
Bilde av en familie på fem i en lys stue

Familien i trehus nummer 100 000

Eystein og Elin svingte bare innom OBOS Block Watne-huset mens de var på kjøretur. Og ble umiddelbart forelska. Nå bor de i hus nummer 100 000.
Enebolig i tre - Illustrasjon: Oxivisuals

Drømmen om et nytt hjem

OBOS Block Watne har vært ledende innen boligbygging i mer enn 60 år, og vi vet at det å skape et godt hjem handler om kvalitet, trygghet, trivsel og gode nabolag – et hjem som gir deg som kunde mer rom for livet.
Interiørekspert Halvor Bakke

Halvor Bakke: Trender og Interiørtips for 2021

Mørkere fargepalett, grønt, messing, børstet gull, tapet og gardiner. Her forteller interiørdesigner, Halvor Bakke, om det han mener blir årets store trender, og deler sine beste tips for design og innredning av kjøkken og bad.
Vi bygger de aller fleste av våre boliger av treverk fra Norge og Sverige

Et drømmehjem i tre

OBOS Block Watne er Norges største trehusprodusent, og har sverget til treverk som materiale helt siden oppstarten i 1872.
Eneboliger fra Skråvika i Ålesund

Vi endrer navn!

Så lenge Block Watne har eksistert, har vi vært en viktig del av byggingen av det moderne Norge. Når vi nå skifter navn til OBOS Block Watne, vil vi stå enda sterkere i arbeidet med å lage boliger nordmenn kan leve godt i.
Enebolig med frodig hage fra 1973

Boliger gjennom 100 år

Hvordan bodde det norske folk for 100 år siden? Er du forberedt på å dele rom med naboen i fremtiden? Her tar vi deg gjennom høydepunktene for norsk arkitektur det siste århundre, og hva vi kan vente fremover.
Nytreet Bergen OBOS Block Watne

10 gode råd til deg som skal flytte

Sørg for flyttemelding og viktige adresseendringer, undersøk rettighetene dine for flyttedager, gjør research av flyttebyrå og leie av flyttebil, og ta med deg vår smarte huskeliste når du skal vaske ut av boligen.
Mann med prospekt i hendene på visning i OBOS Block Watne-bolig

Tips før du går på visning

Hva er lurt å tenke gjennom før visningen, og hva er smart å huske på når du er på visning? Her kommer noen tips.
Trygge fellesområder på Øygarden i Sandnes

Et godt nabolag

OBOS Block Watne har en helt konkret nabolagsprofil. Vi bygger for trivsel, trygghet og sosiale nabolag.
Familie på fire lager mat sammen på kjøkkenet i sin OBOS Block Watne-bolig

Hvor mye plass trenger du i ditt nye hjem?

Det er mye du må tenke på før en visning - som hvor mye plass du trenger. Omkring 11 prosent nordmenn opplyser i dag at bor for trangt. Her gir arkitekten tips til hva du bør se etter for å sikre deg nok plass.
Illustrasjon av enebolig fra Fluks

Bygge enebolig på egen tomt

Skal du bygge enebolig og tror at du må velge fra en huskatalog? Vi ønsker å endevende måten å tenke hus på, og har lansert OBOS Block Watne Fluks – et fleksibelt og tilpasningsdyktig konsept.
Fast pris på boligene i prosjektet Villa Havblikk

Er bolig til fastpris lurt?

Skal jeg gå for bolig til fastpris eller kaste meg inn i en budrunde? Hvis du skal kjøpe bolig er derfor fastpris å foretrekke, mener Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.
Eksempel på en ferdig innredet stue

Slik skaper vi mer rom for livet

Hvordan oppfyller vi boligdrømmer? Det gjør vi ved å skape boliger med gjennomtenkte planløsninger tilpasset din hverdag, sier arkitekt Joakim Knudsen i OBOS Block Watne.