Hopp til innhold
Mørke fliser på baderom, med hvite fliser inne i badekarnisje

Et helt nytt drømmebad – hvordan skal det se ut?

Badet i boligene til OBOS Block Watne leveres av blant annet Svedbergs – Nordens ledende leverandør av baderomsinnredning. Her forteller en av deres eksperter om mulighetene for tilpasninger, trender og deler praktiske tips.

Hvilken følelse ønsker du at baderommet ditt skal gi deg hver dag? Foretrekker du en rolig morgen med dempet belysning og avslappende stemning, eller ønsker du en forfriskende start og et bad som gir deg energi og nye impulser?

Baderommet er ikke lenger bare et rom for praktikaliteter. I det moderne hjem er badet en kilde til velvære og avslapning – det skal gjerne være ditt eget, private spa.

Badene i boligene til OBOS Block Watne innredes av blant annet Svedbergs. Svedbergs er Nordens ledende leverandør av baderomsinnredning, og er nøye valgt ut av vår innkjøpsavdeling på bakgrunn av kvalitet, holdbarhet og flott design.

Svedbergs står selv for produktutvikling, design og produksjon, som i størst grad skjer ved foretakets eget anlegg i Dalstorp, Sverige. Designet er en hyllest til skandinavisk formgivning.

– Ved kjøp av en OBOS Block Watne-bolig kan du velge fritt fra hele vårt sortiment mot et tillegg i prisen. Ved å jobbe med farger og fronter kan du få et helt annet uttrykk med ganske små midler, forteller Johan Körner, designsjef i Svedbergs.

Les også: Få det som du vil! Tilvalg og oppgraderinger ved kjøp av nybygg

Grønt baderom med dobbel vask, smijernsdusj og lyse gulvfliser
SVEDBERGS: Ved å jobbe med farger og fronter kan du få et helt annet uttrykk med ganske små midler

Baderom – møbler, servant, speil og belysning

Baderommet leveres med serien «Forma». Dette er elegante baderomsmøbler med rette og rene linjer som skaper ro og harmoni.

Forma leveres i klassisk hvit, men har et utvalg av valgmuligheter mot et pristillegg. I serien finnes det blant annet seks fronter med glatt front, push open-funksjon eller integrerte håndtak, farger som skifergrå, blond eik eller svart eik i tillegg til fargekolleksjonene; Kalk, Sand, Hav, Aske eller Salvia.

– Vi ser at det er mange som ønsker å endre fargene på møblene, som raskt gir et annet uttrykk til rommet. Eller at de ønsker å legge til et sideskap i samme serie, forteller Körner.

Forma - baderomsmøbler med stilrent design

Lyst og stort baderom med baderomsmøbler i eik og hvitt badekar
Et lyst baderom med grå gulvfliser, hvite vegger og brune baderomsmøbler
Todelt bilde av et lyst baderomsmøbel med dobbelservant og håndtak i skinn
Greige baderom med mørke baderomsmøbler og firkantet speil
Hvitt baderom med mørke baderomsmøbler
Mørke fliser på baderom, med hvite fliser inne i badekarnisje
Et beige og lunt baderom med lyse baderomsmøbler
Lyst baderom med sorte baderomsmøbler og et baderom under vindu
Lyseblått baderom med grå baderomsmøbler og mørkeblå fliser i dusjen
1 av 9

– Til «Forma» inngår det en hvit servant/vask i porselen nedfelt i benkeplaten, samt speilet «Tived» med energieffektiv og justerbar LED-belysning.

Svedbergs har et bredt utvalg av speil og speilskap med forskjellig typer belysning. Sammen med en servantkran/blandebatteri i ønsket materiale og farge, er det mange muligheter for å skape din egen stil på badet.

– Vi ser ofte at kundene ønsker å oppgradere speilet til et speilskap for å få ekstra oppbevaring. Mange velger serien «Skuru», som er et speilskap med trinnløs justering av både belysning og fargetemperatur.

Trefarget baderom med hvite baderomsmøbler

FORMA: Forma er en serie med mange muligheter

Belysning er noe Svedbergs har jobbet målrettet med og produktene kan leveres med stemningsfullt bakgrunnslys eller med muligheter for å justere lysstyrke og fargetemperatur. Perfekt for sminking og barbering, eller når du skal ta en avslappende dusj.

– Med forskjellige fargetoner og intensitet på lysstyrken kan du velge en belysning som gir deg energi eller som virker beroligende, forklarer eksperten.

Armaturer og dusjgarnityr leveres av Grohe, mens øvrig innredning – dusj, badekar, toalett og fliser, vil avhenge av lokale underleverandører i området og avtaler for det aktuelle prosjektet. Ved kjøp av en OBOS Block Watne-bolig får du en brosjyre med alle interiørvalg for boligen, oversikt over leverandører, standard og tilvalgsmuligheter.

Intro – en robust og praktisk møbelserie for badet

Som Nordens ledende leverandør har Svedbergs hele sortimentet til baderommet – både møbelserier med tilhørende sideskap og kommoder, servanter, blandebatteri/kraner, armaturer, dusjdører, dusjkabinett, badekar, speil, speilskap, håndkletørkere og håndtak.

– Vi leverer egentlig alt. Vi kan levere alt du trenger til et lite og praktisk bad eller alt du trenger til et større og mer eksklusivt bad, forteller Körner.

I sortimentet deres finner du også serien «Intro», som beveger seg i en annen stilretning. Dette er små og praktiske møbler som passer perfekt på mindre baderom.

– Intro er skapt frem spesifikt med tanke på slitestyrke og holdbarhet. Den er laget av galvanisert metall og tåler det meste. Serien kan leveres i flere spennende farger, sier eksperten.

Intro – en praktisk og solid serie:

Mørkt baderom med dusj, vegghengt toalett og servant med servantskap
Lyst baderom med dusj, sort servantskap og toalett
Lyst bad med hvite baderomsmøbler
1 av 3

Som kjøper av en bolig som fremdeles er under oppføring, er det muligheter for å oppgradere til flere av møbelseriene fra Svedbergs. Ta kontakt med selgeren for prosjektet og snakk om mulighetene for din bolig.

Trender på baderommet – velvære og åpne hyller

Baderomseksperten kan fortelle at det har skjedd store endringer innen baderom de siste 5-10 årene. Noe av den samme transformasjonen vi tidligere har sett innen kjøkkendesign.

– Badet er en forlengelse av hjemmet. Nå skal du vise frem badet, slik som du gjør med kjøkkenet. Folk har innsett viktigheten av velvære og er villig til å investere mer for å skape et innbydende og flott bad. Dagens baderom er både større og bedre utrustet, forteller Körner.

Svedbergs jobber derfor kontinuerlig med å holde seg oppdatert på trender på baderommet, men også i hjemmet generelt.

– Hvis kunden har treverk på kjøkkenet ønsker de ofte å ha de samme elementene og den samme eksklusive følelsen på badet. De vil ha godt håndverk og møbler i massivt tre og autentiske materialer.

Han forteller at det i Norge er mer populært med mørkere farger på treverket, mens kundene i Danmark, Sverige og Finland oftere går for lyse treslag.

– Et annet, nytt element på badet, er åpne hyller og skap. Det er nytt – at du skal vise frem fine skjønnhetsprodukter eller ha dekorasjoner i hyllene.

Hva er ditt beste tips til en kunde som skal avgjøre om de burde gjøre endringer på badet i sin nye OBOS Block Watne-bolig?

– Se at det er nok oppbevaring. Jeg vil anbefale at du først og fremst vektlegger de praktiske funksjonene for badet. Så kan du komplementere med en designdetalj som utmerker seg – for eksempel vakre håndtak eller en stilfull kran. Det viktigste er at rommet får en helhet som gir ro, avslutter eksperten.

Les også: Dette er de største trendene for 2022

Tekst: Chili Media
Foto: Svedbergs

Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger