Hopp til innhold
Artikkel om å skape ditt eget drømmekjøkken.

Skap ditt drømmekjøkken!

Kjøkkenet er kjernen og hjertet i enhver bolig. Kjøkkenet i alle OBOS Block Watne-boliger leveres av den danske kjøkkenprodusenten HTH, og det finnes mange muligheter for å tilpasse det akkurat slik du vil.

Hvordan ser ditt drømmekjøkken ut? Er det i lyse farger, landlig og herskapelig, sort og industrielt eller kanskje moderne og i en spennende nyanse av blått?

Kjøkkenet er et kjernepunkt i hjemmet. Her samler du venner og familie til smakfulle måltider, hyggelige stunder og gode samtaler, og det er som oftest et av rommene vi legger stor vekt på når vi skal kjøpe en ny bolig.

Kjøkkenet i en OBOS Block Watne-bolig blir levert av den danske kjøkkenprodusenten HTH.

En leverandør og produsent som er nøye valgt ut på bakgrunn av deres kvalitetskjøkken og deres dedikerte kjøkkeneksperter som hjelper kundene å gjøre en kjøkkendrøm til virkelighet. Et budskap som er minst like gjeldende når du kjøper en ny bolig av OBOS Block Watne.

– Som kjøper får du hjelp av en av våre rådgivere som hjelper deg å tilpasse kjøkkenet i boligen etter ønsker og behov, forteller Tore Størseth, salgssjef i HTH Norge.

Les også: Slik skapte Susanne og Håvard drømmehuset

Kjøkken med benk fra HTH.

Utforming, fonter og farger – mange muligheter

Når du kjøper en helt ny bolig av OBOS Block Watne er boligen fremdeles under oppføring, og kjøkkenet er gjerne noe av det siste som kommer på plass. For deg som kjøper betyr det at du har langt flere muligheter til å påvirke utforming, løsninger, fronter og farger.

– Kjøkkenet som er planlagt i boligen har alle funksjoner du trenger, og er et velfungerende kjøkken med alle hvitevarer, benkeplass, skuffer og skap, men det er likevel mange som velger å gjøre en del tilvalg og endringer så de får akkurat det kjøkkenet de har drømt om, sier Størseth.

Så snart du har kjøpt boligen vil du bli informert om hva som er standard i den aktuelle leiligheten, rekkehuset eller eneboligen.

– Kjøkkenløsningen kan gjennomgås på HTH senteret og endringer kan gjøres om ønskelig. Alle våre rådgivere er vant til å jobbe med OBOS Block Watne-boliger og vet hvilke muligheter som finnes for alle kjøkkenmodeller, sier han.

Kjøkken fra HTH i mørkt design.

I de fleste tilfeller ønsker kundene å endre farge på kjøkkenet – fra hvitt til mørkere nyanser av sort, grått eller blått, dusere og varmere nyanser som mocca, eller til et kjøkken i naturlige materialer av treverk.

– Det finnes uendelig muligheter og du kan oppgradere kjøkkenet til å være noe helt annet enn det som er utgangspunktet så lenge de tekniske installasjonene er tiltenkt de samme plassene i rommet.

Ønsker du å flytte på sentrale funksjoner som kjøkkenvask eller oppvaskmaskin, vil det kunne påvirke selve konstruksjonen av boligen, som er mer komplisert.

– Salgskonsulentene våre har god oversikt over mulighetene for alle boliger, og hvis du ikke ønsker å bruke så mye penger på oppgraderinger har de ofte gode, alternative løsninger som ikke er kostnadsdrivende.

Kjøkken fra HTH med lys interiør.

Trend – integrert ventilasjon og ingen overskap

Alle kjøkken og funksjoner på kjøkkenet vil tilpasses og dimensjoneres etter boligen, der type bolig – leilighet, rekkehus eller enebolig og størrelse er avgjørende.

Kjøkkenet er komplett med integrert stekeovn, induksjonsplatetopp, integrert oppvaskmaskin og integrert kombiskap fra Siemens.

Utformingen på kjøkkenet – L-form, U-form, med eller uten kjøkkenøy, avhenger av plassen som er til rådighet i rommet, men det er lagt til rette for et funksjonelt kjøkken der de mest sentrale sonene – vask, matlaging og kjøl er godt innen rekkevidde av hverandre når du lager mat.

– Vi ser at nå at det er en trend å kutte ut overskap for å få mest mulig benkehøyde. Dette kombineres gjerne med en koketopp der ventilasjon er integrert i kokesonen. Da slipper du den tradisjonelle kjøkkenviften over kokeplatene, sier Størseth.

– For et kjøkken uten overskap trenger du innredning i underskap og hylleskap som ivaretar behovene fra overskapene og holder glass stødig når skuffer trekkes inn og ut.

Her har HTH uendelig muligheter som sørger for et godt system som er både oversiktlig og funksjonelt. Både skillevegger, skufferammer, skuff i skuff, tallerkenholdere, knivblokker, bestikkinnsatser og mye mer. Alt for et organisert og praktisk kjøkken.

– Det er mange som generelt vil ha flere skuffer enn skap, som jo gir bedre oversikt. De fleste vil nok kjenne seg igjen i at varene som står bare 20 centimeter inni skapet er gått ut på dato, forteller HTH-eksperten.

Åpen skuff med flere redskaper og bestikk.

La deg inspirere i butikkene og på nettsidene til HTH

Størseth forklarer at de fleste har startet tankeprosessen for hva de ønsker seg i et nytt kjøkken og hva som tidligere har fungert eller ikke fungert, allerede når de har startet prosessen med å se etter en ny bolig.

– Trenger du inspirasjon vil jeg råde deg til å lese deg opp på nettsidene våre eller oppsøke en av våre fysiske butikker. Her vil du kunne finne den samme kjøkkeninnredningen uansett om du holder til i Oslo eller i Førde, sier Størseth.

Midnattsblå kjøkken fra HTH.

Kjøkkenmodellene varierer fra minimalistisk, dansk design med serien «Tendens», til det mer robuste og industrielle med «Focus» eller det landlige og romantiske med «Scandinavian Classic». Mulighetene er uendelige og alle kjøkkendesign skal kunne tilpasses ditt behov.

– Du skal leve med et kjøkken lenge, så det viktigste er at du selv finner ut av hva du vil ha.

Tekst: Chili Media.

Relaterte artikler

Illustrasjon av et lyst og moderne kjøkken fra Siemens.

– Utviklet for å forenkle hverdagen

Kjøkkenet i din OBOS Block Watne-bolig er utstyrt med integrerte hvitevarer av høyeste kvalitet levert av Siemens. Her kan du lese om produktene og hvilke muligheter du har for å tilpasse kjøkkenet akkurat slik du ønsker.
Illustrasjon av stue og kjøkken på Eikelijordet

11 gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Fortsatt usikker på om du skal kjøpe nytt eller brukt? Ingen budrunde, reduserte strømutgifter og muligheten til å skape ditt drømmehjem. Dette er bare noen av mange fordeler ved å kjøpe nytt framfor brukt.
Les flere artikler
Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger