Hopp til innhold
Stue med peis mot kjøkken, på Sandviksløkka

Få det som du vil!

Lett og delikat eller lunt og varmt? Det er mange muligheter for tilvalg og oppgraderinger når du kjøper en ny bolig av OBOS Block Watne. Vi samarbeider med noen av de beste leverandørene i markedet og har samtidig dyktige eksperter innenfor alle fagfelt. Hvordan vil du ha det hjemme hos deg?

Når du er i en prosess med å kjøpe ny bolig, har du gjerne gjort deg opp noen tanker om beliggenhet, størrelse, planløsning og hvilke funksjoner det nye hjemmet ditt skal ha. Ikke minst drømt deg bort om interiør og innredning.

Så, hva om du finner en bolig fra OBOS Block Watne som møter kriteriene for beliggenhet og størrelse, men som ikke er helt optimal i forhold til dine behov, og at du ønsker et annet gulv eller kjøkken enn det som ligger i tegningene?

Kontakt oss for tilpasninger

– Vi har alle fag involvert i byggeprosjektene våre og samarbeider med noen av de beste leverandørene på markedet, så mulighetene er mange for individuelle tilpasninger, sier Cecilie Wigestrand Tuen, prosjektleder i OBOS Block Watne.

Enten du ønsker å tegne om en innervegg så du får større stue fremfor et ekstra soverom, vil bytte ut gulvet eller sette inn et ekstra vindu, oppfordrer hun til å ta kontakt.

– Vi vil skape hjem som er akkurat slik kunden vil ha det. Det siste vi vil er at du ikke tar kontakt med oss fordi du tror at det som kunne vært drømmeboligen ikke møter alle dine behov eller ønsker, sier hun.

– Ta kontakt med oss så ser vi hvor langt vi er kommet i byggeprosessen og hva vi kan få til.

Åpen stue- og kjøkkenløsning i hus 1.

Endring av planløsning før byggestart

Mulighetene for tilvalg og endringer av en bolig avhenger av hva du ønsker å gjøre og hvor langt byggeprosessen er kommet.  

Endringer av bygningsdeler, som å flytte en vegg, flytte innerdører eller sette inn ekstra vinduer, er avhengig av lovverk og reguleringsplan og må kommuniseres til en prosjektleder tidlig i byggeprosessen, gjerne før byggestart.

– Noen ganger får vi forespørsler som gjelder planløsning. For eksempel en kunde som har et litt annet behov enn det vi så for oss da vi tegnet boligen. Det kan være de ønsker et større eller mindre soverom, eller vil droppe et soverom til fordel for en større stue, forklarer Tuen.

Generelt er det lettere å få til endringer og oppgraderinger hvis du er blant de 50 prosentene som kjøper en bolig før byggestart. Da vil det ikke være like mange begrensninger i mulighetene.

Bilde av entre i hus 2.

Valgmuligheter av interiør og innredning  

Ønsker du å gjøre endringer på interiør eller innredning derimot, er mulighetene mange, også etter prosjektets byggestart.

– Vi har rammeavtaler med store selskaper som HTH, Svedbergs, Siemens, Kährs, Trapperingen, Sweedoor, Hemnes list, og mange flere, og vi gjør vårt beste for å få til noe sammen med kunden, sier prosjektlederen. I tillegg inngår vi avtaler med flinke lokale malere, murer, elektriker og rørleggere som har god kjennskap til lokale trender.

Hver bolig leveres med en standard som er inkludert i prisen, men som også inkluderer en rekke valgmuligheter innenfor samme prisklasse.

Ønsker du å oppgradere ytterligere er det fullt mulig, men da må du belage deg på å betale noe ekstra. Hva som er standard for boligen du har sett på vil selgeren ha god oversikt over, i tillegg til at det er oppgitt i prospektet.

Ta gjerne en prat med selgeren angående endringene du har sett for deg. Selgerne i OBOS Block Watne kjenner boligen og mulighetene for den godt, og har garantert gode tips til hva du kan gjøre for å få det akkurat som du vil – ofte med budsjettvennlige løsninger.

– Da kan du få det akkurat som du vil uten at det trenger å koste stort, sier hun.

Et moderne kjøkken i sollys.

Kjøkken og kjøkkeninnredning med personlig preg

Et av de viktigste rommene i en bolig er kjøkkenet. Her samles familie og venner til smakfulle måltider og gode samtaler. Alle kjøkken i OBOS Block Watne sine boliger blir levert av HTH – der dansk design og kvalitet står i fokus.

– Kjøkkenet er det rommet de aller fleste syns det er ekstra gøy med personlig preg, og folk er blitt litt mer vågale nå enn de har vært tidligere. Nå går flere for farger og mørkere nyanser, forteller Tuen.

Uansett hvilken stil du ønsker deg har HTH mange forskjellige fronter og prisklasser.

– Generelt kan du fritt velge mellom tilgjengelige frontfarger på standardkjøkkenet uten at det er noe tillegg i prisen.

Det finnes flere muligheter for å gjøre endringer uten at det trenger å koste så mye. I prospektet vil du finne planløsninger som viser utgangspunkt for kjøkkenet, kanskje også med stiplede linjer som illustrer flere muligheter. Da kan du velge å legge til eller bytte ut elementer.

– Hvis det er tegnet inn et veggskap i forlengelse av kjøkkenet, kan du ofte velge å ta det bort og sette inn for eksempel et høyskap. Er det stiplet inn en kjøkkenøy så er det muligheter for å legge til det.

– Alle har forskjellige livssituasjoner og behov og vi klarer ikke alltid å møte behovene til enhver kunde når vi tegner boligene. Da er det muligheter for å gjøre tilvalg og endringer som gir en litt annerledes løsning og som møter dine behov, forteller hun.

Kjøkken i hus 19, 20 og 21.

Gulv og trapp smykker boligen

Gulvet i boligene til OBOS Block Watne leveres av den svenske merkevaren Kährs, som har produsert tregulv i mer enn 160 år og er blant de eldste og mest innovative produsentene av tregulv i verden.

– Du kan velge å oppgradere til et hvilket som helst gulv i sortimentet til Kährs. Utvalget består av både vinylgulv og tregulv/parkett i alle varianter – 1-stavs, 2-stavs og 3-stavs, og i ulike treslag som ask, eik, valnøtt eller bøk med forskjellig type finish, forklarer Tuen.

Nytt i sortimentet deres er vinylgulvet Luxury Tiles. Vinylgulv er kjent for å være ekstra slitesterkt og har en lenger holdbarhet. Med moderne teknologi og godt håndverk har Kährs også lykkes med å skape tre- og steingulv av vinyl med et vakkert utseende og en flott finish.

– Det har vi solgt en del av i det siste. Med Luxury Tiles kan du også velge å gå for et gulv med fiskebeinsmønster.

– Ellers er det en del som oppgraderer til 1-stavs hvitbeiset eik, men du kan også velge å gå for parkett som er oljet, lakkert eller ekstra børstet, og det finnes mange ulike prisklasser.  

Trappen i boligen leveres av den norske produsenten og leverandøren Trapperingen, som har seks fabrikker og 13 studio i Norge.

– Prosjektleder velger en standard trapp for boligen, for eksempel med eiketrinn og hvit ramme, også velger du selv om du ønsker spiler i treverk eller stål. Noen velger å oppgradere til rekkverk i glass, eller med en bod under trappen, som gir god utnyttelse av plassen og er et eget konsept fra Trapperingen, forteller Tuen.

Les også: Gode råd for å velge riktig gulv og tips til vedlikehold

Åpen stue- og kjøkkenløsning i BKS3.

Bad og baderomsinnredning med mange valg

Baderomsinnredningen i boligen blir levert av HTH eller Svedbergs, avhengig av hva prosjektlederen har valgt for prosjektet. Begge har imidlertid et bredt utvalg av god kvalitet og mange muligheter.

– Standard for innredningen er prosjekt-avhengig, men generelt består det av et enkelt eller dobbelt baderomskap med vask i kompositt (HTH) eller porselen (Svedbergs), speil med integrert belysning, toalett og dusj, forteller prosjektlederen.

– Hvis det er plass til et badekar stipler vi det inn på tegningene så kan du velge å oppgradere hvis du ønsker. Da innhenter vi samtidig pris for montering. En del ønsker en kombinasjon av dusj og badekar, og det er også en tilvalgsmulighet.

Når det gjelder frontene på innredning har du mange muligheter.

– Det blir nesten det samme som for et kjøkken. Du har mange muligheter for tilvalg, og det er mange som gjør endringer. Det kan være alt fra å velge en annen farge på frontene eller at de ønsker et strammere design og bytter ut innredningen til en som er mindre og smalere.

– Noen bytter benkeplate eller går for en vask på toppen av benkeplaten fremfor en nedfelt.

De fleste bad er flislagt på gulv og vegger som en del av standarden, men her er det også rom for å endre en annen farge eller andre oppgraderinger.

– Det er mange som ønsker seg et større flisformat. Her har vi flinke samarbeidspartnere over hele landet. De har egne showroom og kan gi deg inspirasjon og vise frem alternativer. Her forhandler vi også frem gode priser for oppgraderinger for kundene våre.

Bad i underetasjen til hus 2.

Få det som du vil

OBOS Block Watne vil skape hjem som er akkurat slik kunden vil ha det. Det siste vi vil er at du ikke tar kontakt med oss fordi du tror at det som kunne vært drømmeboligen ikke møter alle dine behov eller ønsker. Kontakt oss, så ser vi hvor langt vi er kommet i byggeprosessen og hva vi kan få til av endringer og tilvalg, slik at du får det som du vil.

Tekst: Chili Media.

Relaterte artikler

Bilde av et HTH kjøkken i leilighet.

Skap ditt drømmekjøkken!

Kjøkkenet i alle OBOS Block Watne-boliger leveres av den danske kjøkkenprodusenten HTH, og det finnes mange muligheter for å tilpasse det akkurat slik du vil.
Lyst baderom med sorte baderomsmøbler og et baderom under vindu

Et helt nytt drømmebad

I din helt nye bolig, hvordan ønsker du at badet skal se ut? Våre bad leveres av blant annet Svedbergs, med mange muligheter for tilpasning.
Illustrasjon av spisestue på Thorbjørnsrød

100 000 kroner spart ved kjøp av ny bolig

Det er mange fordeler ved å kjøpe en ny bolig. For eksempel kan prisforskjellen på dokumentavgift være på 100 000 kroner eller mer. Men det er langt flere fordeler – her deler eksperten alle.
Les flere artikler
Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger