Hopp til innhold
Marius står oppe i et stillas på en byggeplass.

– Som tømrer er man aldri ferdig utlært, man lærer noe nytt hver dag.

Marius (20) har nettopp fullført lærlingperioden sin som tømrer i OBOS Block Watne. Der har han jobbet side om side med andre håndverkere i to år for å lære om hele byggeprosessen.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot! De som jobber her er vant til å ha med seg yngre lærlinger som kanskje er litt usikre. Man får absolutt den hjelpen man trenger, sier han.

Marius beskriver lærlingperioden i OBOS Block Watne som både lærerik og spesiell.

– OBOS Block Watne er nok litt annerledes fra andre bedrifter. Her er det delt inn i fire forskjellige tømmerlag: Stamme, Fasade, Interiør I og Interiør II. Som lærling er man med hvert lag i et halvt år, og får jobbet med mange forskjellige fagområder og folk, forklarer Marius.

Etter lærlingperioden kan man komme med ønske om hvor man vil jobbe videre. Framover skal Marius jobbe med Fase 1: stamme, hvor han skal hjelpe til å sette opp de bærende konstruksjonene for gulv, vegger og tak.

Marius forteller at det er det inkluderende miljøet som gjør at han ønsker å bli værende i OBOS Block Watne.

– Det beste med jobben er at man har hyggelige kollegaer som man kan prate med og komme til dersom man har spørsmål. Det å få et «god morgen» og «hva skal du i helga?» er viktig for at jeg trives på arbeidsplassen, sier han.

I tillegg nevner han at det å jobbe på akkord er en stor motivasjon.

– Det er veldig gøy! Hvis du jobber godt så får du både bedre lønn og et bedre arbeidsmiljø. For å lykkes med det må du være strukturert. Du må tenke på småting hele tiden, som å aldri gå tomhendt. Det er alltid noe søppel du kan rydde, eller noe ekstra du kan hjelpe til med, forklarer han.

Det å være strukturert mener Marius også er viktig i yrket generelt. Som lærling samarbeider man med en makker, men man må også klare å jobbe selvstendig.

– Det er jo mye å sette seg inn i og mye å jobbe med, så det er alltid nye utfordringer å gripe tak i. Som tømrer er man aldri ferdig utlært, man lærer noe nytt hver dag. Det sier jo de som har jobbet her hver dag i mange år også, avslutter han.

illustrasjon av byggekran

Jobbe hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter dyktige folk. Har du lyst til å bli med på laget? Hos oss er det mange muligheter. Vi prosjekterer, utvikler, selger og bygger boliger med egne ansatte. 

Les mer om jobbmuligheter