Hopp til innhold
Illustrasjon av hagesiden og terrassen på rekkehusene på Øygarden.

Funkishus

OBOS Block Watne bygger ulike typer boliger fra grunnen av, inkludert hus med funkispreg. Her kan du se et utvalg av våre funkisinspirerte boliger over hele landet.

Dagens funkishus kommer i ulike former, tydelig inspirert av funkisstilen. Dette er moderne hus som gjerne er geometriske i formen, med rette linjer og rene, glatte flater. Innvendig er det ofte åpent og luftig, med store vindusflater som slipper inn mye lys, åpen planløsning og ekstra takhøyde. Selv om boligene som bygges i dag strengt tatt ikke kan kalles funkishus, kjennetegnes de av mange av de samme kvalitetene som de originale husene i denne stilarten.

Funkis er kort for funksjonalisme, som er en arkitekturstil som oppsto på 1930-tallet. De opprinnelige funkisboligene hadde funksjonalitet i fokus, og formen skulle følge deretter, med rene flater og få eller ingen overflødige detaljer. Dette var en minimalistisk byggestil, der boligene ofte ble bygget i stålarmert betong, med blant annet stramme linjer, store vinduer, flate tak og takterrasse.

Vi bygger hus i funkisinspirert stil i store deler av landet, både eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter. Se et utvalg av disse under og la deg inspirere. Kanskje finner du drømmeboligen din?

Illustrasjon av fasade med hage hus 2, i Engersand Havnehage

Engersand Havnehage i Lier

I Engersand Havnehage har vi ferdigstilt elleve eneboliger, bygget i en ren funkisstil og med kvalitetsmaterialer som harmonerer med landskapet. Her får du store vindusflater og sjøutsikt, samt kort vei til natur og friluft.

Les mer om Engersand Havnehage
Illustrasjon av fasade med tun på Støa Furuberget

Støa Furuberget i Hamar

På Støa Furuberget byr vi på funkishus i form av flotte eneboliger og rekkehus, kun et steinkast unna Mjøsa. Boligene kommer med gjennomtenkte løsninger, lyse flater, og fasiliteter du forventer av et splitter nytt hjem. Dette nabolaget er trygt og godt både for barn og voksne.

Les mer om Støa Furuberget
Fasade på hus i AB16-17 på Engene Platå

Engene Platå i Arendal

På Engene Platå i Nedenes, midt mellom Arendal og Grimstad, bygger vi moderne boliger i særpreget funkisstil. Flytt rett inn i en stor enebolig med store vinduer, som lar deg nyte sjøutsikten og de gode solforholdene.

Les mer om Engene Platå
Illustrasjon fra lekeplass ved inngang til Lysløypa

Lysløypa i Ås

På grensen til Ski bygger vi leiligheter og rekkehus i Lysløypa. Dette er et helt nytt nabolag med nærhet til det beste av begge verdener, men kort vei til byliv og flotte turområder i Nøstvedtmarka. Mellom boligene bygges det store, grønne fellesareal med lekeplass og samlingssteder.

Les mer om Lysløypa

Osstølen i Bjørnafjorden

På Osstølen bygger vi funkishus i form av rekkehus, med flotte uteområder og gode oppbevaringsmuligheter. Det populære boligområdet ligger nært Os sentrum, der du finner et rikelig tilbud innen kultur, shopping og fritidsaktiviteter.

Les mer om Osstølen
Illustrasjon av terrasse i hus 36 i Bjørnstad BF7.

Bjørnstad i Sarpsborg

På Grålum bygger vi moderne funkisboliger i form av blant annet frittliggende eneboliger. Flytt inn i en romslig bolig i det populære boligområdet Bjørnstad. Her får du egen tomt, i tillegg til stor terrasse.

Les mer om Bjørnstad
Illustrasjonsbilde av inngangspartiet for rekkehus i kjede i Husbyåsen

Husbyåsen i Stjørdal

På Husbyåsen bygger vi familieboliger i et trygt og rolig nabolag. Eneboligene strekker seg over tre etasjer, og leveres nøkkelferdige med god standard og smarte planløsninger som er tilpasset den aktive familien.

Les mer om Husbyåsen
Fasade leilighetsbygg på Øygarden

Øygarden i Sandnes

Det nye boligområdet, Øygarden, byr på leiligheter og rekkehus rett utenfor Sandnes sentrum. Enten du foretrekker rolige spaserturer i skogen, sykling, løping eller fisketurer, finner du alt du kan ønske deg i umiddelbar nærhet fra Øygarden.

Les mer om Øygarden
Illustrasjon av lekeplassen i Jespersvei 117-125 på Pepperstadkollen

Pepperstadkollen i Vestby

I det attraktive nabolaget Pepperstadkollen, rett ovenfor Pepperstadmarka i Vestby, bygger vi funkisinspirerte boliger. Her kan du sikre deg et romslig rekkehus. Dette er et barnevennlig nabolag med barnehage, skole og idrettsanlegg i umiddelbar nærhet.

Les mer om Pepperstadkollen
Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger