Artikkel om arkitektens tanker om Begbyåsen

Kremen av kremen på boligfeltet

Haris Ramic, arkitekten bak boligprosjektet Begbyåsen, forteller hvorfor han tegnet boligene med både tradisjonelle og moderne detaljer, og tilpasset boligene til den fantastiske utsikten på feltet.

Fredrikstad: Nord-Europas best bevarte festningsby og et sted fullt av herlige mennesker og yrende liv, med idylliske havner, blanke svaberg og myke strender alltid i nærheten.

I forlengelse av denne sjarmerende byen, bygger OBOS Block Watne et nytt og spennende nabolag på Begby. Tyritoppen vil bestå av 22 frittstående eneboliger og 25 eneboliger i kjede, med fantastisk utsikt utover landskapet og byen.

– Dette er unike tomter med beliggenhet relativt tett på sentrum, samtidig som du har nærheten til marka. Boligene ligger høyt i terrenget og har fantastisk, vestvendt utsikt, i tillegg til gode solforhold, sier Haris Ramic, arkitekt i OBOS Block Watne.

– Tyritoppen blir en del av Begbyåsen, et boligprosjekt OBOS Block Watne har jobbet med lenge, og disse boligene blir kremen av kremen på feltet, forteller arkitekten.

Bilde av sivilarkitekt MNAL Haris Ramic i OBOS Block Watne

Arkitekten Haris Ramic på kontoret hos OBOS Block Watne 

Store boliger med mange muligheter

Både eneboligene i kjede og de frittstående eneboligene er store med god plass, bestående av flere hustyper i ulike størrelser og planløsninger som gir variasjon og møter ulike behov.

– Det har i prosessen vært viktig å skape boliger tilpasset tomten, som møter behovene til kundegrupper i ulike aldre og livssituasjoner. Tross at boligene har en egen signatur, har de elementer som bringer dem sammen, som gir en rød tråd og et bilde av felleskapet på området, sier arkitekten.

Det bindende elementet er saltaket.

– Saltaket gir ekstra god takhøyde til den romslige stuen og spisestuen som på mange av boligene er lagt til andre etasje. Dette kombinert med store vindusflater som vender mot den flotte utsikten i vest, gir et rom som oppleves luftig og lyst, forteller Ramic.

– Den tradisjonelle saltaksformen i kombinasjon med modernistiske detaljer, stramme linjer og livlige farger, bidrar i sin helhet til å gi boligene et moderne preg.

Illustrasjon av fasade, gate og parkering om kvelden, Hus 9, Tyrihellinga

Kveldsstemning i Tyritoppen

 

Boligene har fire til fem soverom, to stuer, to baderom, dobbel garasje og en romslig altan over garasjen med gode solforhold. Her kan du nyte både en kopp kaffe i morgensolen og et glass vin i kveldssolen.

Hva håper du blir opplevelsen av boligene til menneskene som skal bo her?

– Jeg håper vi har skapt boliger som blir til gode hjem, og at vi har lagt noen rammer som bidrar til trivsel. Første møte med tomten ga meg en god følelse. Feltet ligger høyt i terrenget som gir en luftig følelse, samtidig som du ikke er langt fra byen. I tillegg får du en følelse av den urørte naturen i området. Jeg tror dette blir et veldig fint sted å bo, avslutter arkitekten.

Bo godt på Begbyåsen