Artikkel om nabolaget i Begbyåsen

Med naturen rett utenfor døren

På Begbyåsen går byen og naturen hånd i hånd. Gjør deg kjent med det fantastiske nabolaget vi bygger 200 boliger i. Kanskje finner du din drømmebolig akkurat her?

På Begbyåsen – cirka 40 minutters gange fra Gamlebyen - har du naturen rett utenfor stuedøra. I tillegg har du Fredrikstad sentrum en liten biltur unna. Denne kombinasjonen av lett tilgjengelig natur og bylivet i gangavstand med shopping, kaffebarer og alt som følger med det urbane, er slike kvaliteter som gjør Begbyåsen så fristende for mange.

Utsikt mot Fredrikstad

Utsikt mot Fredrikstad

1 av 5

Bassenget og Moen

I gangavstand fra utgangsdøra finner du lysløypa som ligger mellom Bassenget og Moen. Bassenget ble oppført i 1916 for å sikre vannleveransen til industrien i Øra. Det hvite inntakshuset på sørsiden av bassenget var et landemerke som kunne sees fra store deler av byens marker. I dag er bassenget tilknyttet drikkevannsledningen fra Tvetervannet i Skjeberg til Fredrikstad. Moen ble bygd opp som en boplass på siste halvdel av 1800-tallet, og er i dag kanskje best kjent som den store revefarmen. I dag kan du se morener langs lysløypa.

Skole og barnehage

Det finnes flere barnehager, grunnskoler og videregående skoler beboerne kan velge blant:

  • Do Re Mi barnehage nederst ved rundkjøringen
  • Bjørneklova barnehage ligger på Moen-feltet
  • Begbyenga barnehage ligger ved Begby senter
  • Begby skole fra 1. til 10. trinn
  • CIS, Children’s International School
  • Yrkesfaglig retning på Glemmen videregående skole
  • Studiespesialisering på Fredrik den 2. videregående skole
  • Det finnes også flere skoler nærmere Gamlebyen og Selbakk

Butikker

Den nærmeste dagligvarebutikken til Begbyåsen er Rema 1000 og Europris som ligger ”rett ned i bakken”. I tillegg har du Begbysenteret i gangavstand med Meny, apotek, blomsterbutikk, Nille og kafe. Ned mot Gamlebyen finner du også Brotorget/Brohodet med blant annet Rema 1000 og Biltema. Ellers er det også kort vei til handel i Gamlebyen og i Fredrikstad sentrum.

Bo godt på Begbyåsen