Artikkel om innbyggernes tanker om Lillejordet

Innbyggernes tanker om Lillejordet

- Beliggenheten er helt perfekt for oss, sier innbyggerne om Lillejordet. Les mer om hva dine fremtidige naboer synes om sin nye bolig.

Når to blir til tre byttes Oslo-livet ut med enebolig på Lillejordet, mellom Stavern og Larvik. Tina og Amir velger å bo landlig og nært sjøen, men med kort vei til alt de trenger når de starter et nytt kapittel i livet.

– Vi kommer nærmere familien. Nærme sjøen. Dette blir fantastisk for oss. Det klør i fingrene etter å flytte inn, sier Amir Reza i det han og samboeren, Tina Becker Holt, ser seg rundt på Lillejordet 4.

Begge lar fingrene gli over den nye kjøkkenbenken der ingen før har laget mat. Solstråler gjennom store stuevinduer lyser opp et foreløpig nakent rom.

– Tenk når vi får møbler inn her, sier Tina og ser seg rundt.

Om noen få uker overtar paret en helt ny enebolig. En kort stund senere venter de en ny verdensborger, som foreløpig ruger i Tinas mage. Samboerne skal starte et helt nytt kapittel på Lillejordet.

– Dette er en spennende tid med store forandringer for oss. Nå gleder vi oss rett og slett til å flytte inn og få det fint rundt oss, sier Tina og trekker på smilebåndet.

Foto av Tina Becker Holt og Amir Reza utenfor sitt nye hjem på Lillejordet i Larvik.

Jeg liker at Lillejordet har kort vei til alt vi trenger, sier Tina og Amir.

De måtte gå noen runder med seg selv før valget ble tatt. Oslo-leiligheten begynte å bli trang. Boligmarkedet i storbyen er priset høyt. Tina så sitt snitt til å flytte «hjem» da hun er fra Larvik, og Amir så verdien av at de fikk mye for pengene ved å komme seg ut av Oslo.

– Vi får en fantastisk bolig der alt er nytt for prisen av leiligheten vi solgte i Oslo. Og beliggenheten her på Lillejordet er perfekt, forteller han.

Mange valgmuligheter på Lillejordet

I landlige omgivelser skal OBOS Block Watne bygge totalt 43 nye boliger på Lillejordet. Her kommer eneboliger, tomannsboliger, kjedede eneboliger, rekkehus og leiligheter i småhus.

Lillejordet ligger trygt i grønne omgivelser, men samtidig så sentralt at boligeierne får korte avstander til det man trenger i hverdagen.

Når Amir og Tina flytter til Lillejordet vil de bli en del av et fellesskap med mennesker i alle aldre, med pent opparbeidede fellesarealer og barnevennlige omgivelser rundt deg. Foreløpig er de først ute med å flytte inn, men snart kommer nye naboer til, og boliger blir fortløpende lagt ut for salg.

– Egentlig kikket vi etter en tomt og ville bygge selv. Vi var litt skeptisk til ferdighus, men så fant vi ut hvor mange tilvalgsmuligheter det er. Ikke var det spesielt dyrt å gjøre endringer heller. Vi er veldig fornøyde med de valgene vi har gjort og selve byggeprosessen, sier Amir.

Det å sette eget preg på boligen var viktig for dem begge. De ville gjøre boligen til sin egen.

– Med endringene fikk vi det akkurat som vi ville ha det. Nå har vi ventet halvannet år og er veldig klare for å flytte inn. Dette blir en fin plass å bo, understreker Tina.

 

Foto av Tina Becker Holt og Amir Reza på befaring i sin nye stue på Lillejordet i Larvik.

Tina og Amir har valgt å flytte vegger, endre størrelse på bad, bytte ut gulv, kjøkkenløsning og mye av standardvalgene på blant annet fargevalg, fliser og VVS. Dette hadde de mulighet til fordi de kjøpte tidlig i prosessen.

Lillejordet - midt i smørøyet

Lillejordet ligger midt mellom Larvik by og sommerparadiset Stavern - et smørøyet for alle typer opplevelser. Her kan man velge i et spekter av kultur-, fritid- og servicetilbud. En kort sykkeltur den ene eller andre veien byr på alt fra kulturopplevelser på Bølgen til sommershopping og is i Stavern. Valget er ditt og reiseveien kort.

– Jeg har alltid syns at Stavern er en hyggelig by, spesielt om sommeren. Og foreldrene mine bor i Larvik, så dette er en by jeg kjenner godt. Jeg liker at Lillejordet har kort vei til alt vi trenger, samtidig som det er landlig, sier Tina.

Nabolaget på Lillejordet har nærhet til både barnehage, barneskole og dagligvarebutikk. Det er bussholdeplass like i nærheten, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt med kollektivtransport.

Ikke minst, du har vakre Jordetstranda 10 minutters gange fra egen bolig.

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor fint det faktisk er her før de får sett seg litt rundt. Golfbanen er nærmeste nabo og stranda er helt fantastisk. Den må bare oppleves, sier salgskonsulent fra OBOS Block Watne, Alexander Thomassen.

Foto av salgskonsulenten Alexander Thomassen på Stranda i Larvik.

Salgskonsulent Alexander Thomassen er selv innflytter etter mange år i Oslo. Han og familien har ikke angret et sekund på å bytte ut storbyen med en roligere hverdag. Det siste året har de benyttet seg av de mange aktivitets - og kulturtilbudene i Larvik og omegn, og den vakre skjærgården og naturen i umiddelbar nærhet.

En enklere hverdag tett på sjøen

Utsikten fra Jordetstranda er et syn i seg selv - både inn mot Larvik og utover mot Kaffeholmen og fjorden. Bølgene kruser lett på vannet, omkranset av sterke høstfarger.

Nærhet til sjøen er noe salgskonsulent Alexander har hatt glede av etter at han selv flyttet til Larvik.

Etter å ha bodd i Oslo i 22 år, vendte han og familien sørover og har funnet seg godt til rette. Det siste året har Alexander benyttet seg flittig av alle mulighetene nærområdet byr på.

– Jeg merker at dagene blir litt annerledes her. Vi rekker å gjøre alle de små tingene vi ellers ikke har rukket. Vi får til å skape det pauserommet. For oss er det å bo mer landlig det samme som å bo mer lettvint. Nå kan jeg hente fiskestanga i garasjen og rusle ned til vannet. Ungene løper fritt rundt, og jeg har stort sett funnet eldstemann på stranda eller svabergene gjennom hele sommeren, sier han og humrer litt før han fortsetter.

– Når man kjøper en ny bolig, som her på Lillejordet, så gir det en forutsigbarhet. Det er ikke noe som må fikses eller pusses opp på mange år. Man kan bruke mer av tiden på det man ønsker selv, sier Alexander der han lar joggeskoene treffe sand og fyller lungene med frisk sjøluft.

– Jeg har ikke angret et sekund på at vi flyttet hit, spesielt overfor barna mine. Å gi dem en oppvekst her nede er veldig fint og trygt, sier han.

 

Illustrasjon av lekeplassen på Lillejordet

Illustrasjon av lekeplassen på Lillejordet.

Et nytt kapittel på Lillejordet

På Lillejordet er det lagt opp til mange forskjellige boligtyper, slik at alle aldersgrupper kan finne en boligtype som passer seg. Dette er stedet å skape nye historier i en ny bolig - uansett hvor i livet du er.

– Her er det boligtyper som passer alle - uansett livssituasjon. Beliggenheten gjør det veldig enkelt å pendle til nærliggende byer. Å bo her byr på veldig mange muligheter, påpeker Alexander.

Det er Amir og Tina enige i. Snart står de med nøklene i hånda og skal starte sitt eget, nye kapittel på Lillejordet. Som de første innflytterne, er det spente på hvordan det blir.

– Vi er selvsagt veldig nysgjerrig på hvem som blir naboene våre. Flyttingen blir en stor forandring, på alle mulige måter. Nå gleder vi oss bare til å få inn flyttelasset, sier de to og ser på hverandre med forventning i blikket.

Bo godt på Lillejordet