Hopp til innhold

Veien til et nytt hjem

Hva skjer egentlig når du kjøper helt ny bolig? Her er prosessen – trinn for trinn – fra du kikker på prospektet til du står med nøkkelen i hånden.

Din boligdrøm

Vi tilbyr nye eneboliger, rekkehus og leiligheter over store deler av landet. Noen av boligene er under planlegging, noen bygges, mens andre er klare for innflytting. Kanskje finner du akkurat din drømmebolig blant boligprosjektene våre?

Illustrasjon av dame med snakkeboble

Meld interesse

På prosjektsidene kan du laste ned et detaljert prospekt for hver enkelt bolig. Når du ser en bolig du er interessert i, melder du interesse på prosjektsiden. Da vil vi ta kontakt med deg og gi deg mer informasjon om boligen.

Visning

Å kjøpe bolig ut fra det du ser på et prospekt er ikke alltid like enkelt. Derfor har vi egne visningsboliger til flere av boligprosjektene. Kom på visning og få svar på spørsmål. Du er også velkommen til å kontakte oss for en privat visning.

Illustrasjon av en sparegris og stabler med mynter

Finansiering

Vi samarbeider med OBOS Banken og i enkelte prosjekter Husbanken. Begge har skreddersydde lån for deg som kjøper bolig hos OBOS Block Watne. OBOS Nyboliglån er ett av dem.

Fra prospekt til hjem

Kjøper du bolig av oss, slipper du stressende budrunder. Våre boliger selges til fastpris. Skulle du ønske egne tilpasninger eller materialer, vil eventuelle tilvalg kunne endre sluttsummen. Du er uansett garantert at din boligdrøm vil bygges.

 

Illustrasjon av to mennesker som håndhilser

Kontraktsmøte

Før kontraktsmøtet vil du få tilsendt alle papirene dere skal gå igjennom. Det er lurt å sette deg godt inn i disse. Når alle papirer er underskrevet, er du offisielt eier av en splitter ny bolig. Gratulerer med nytt hjem!

Illustrasjon av en kvinne som tenker på et stort hus

Fra bolig til hjem

Nå starter prosessen med å gjøre boligen til din. Hva slags gulv vil du ha? Hvordan skal overflaten på veggene være? Blir det standardkjøkken eller vil du velge en annen type? Når du har bestemt deg har vi et bestillingsmøte der alt oppsummeres. Her får du oversikten over hvordan valgene dine eventuelt har påvirket den sluttsummen.

Boligdrømmen bygges

Den intense perioden med kjøp og tilvalg er over. Hva nå? For vår del starter selve byggeperioden ofte her, mens din hovedoppgave først og fremst er å vente.

Illustrasjon av en gravemaskin som graver

Besøk på byggeplassen

Mange boligeiere liker å ta turen til byggefeltet underveis og se hvordan det utvikler seg. Når det blir mulig inviterer vi til åpen dag på byggefeltet. Slik at du kan se ditt nye hjem og kanskje også hilse på de nye naboene. Uansett holder vi deg orientert og oppdatert gjennom hele byggeprosessen.

Illustrasjon av en overdimensjonert sjekkliste og en liten mann som huker av

Kvalitetsmøte

Etter at huset er ferdig isolert, og rørlegger og elektriker har gjort sitt, får du se boligen ordentlig for første gang. Hensikten med dette møtet er å forsikre deg om at alt arbeidet er forskriftsmessig gjort.

Illustrasjon av en malekost

Tid for interiør

Nå er det nye hjemmet ditt klart for maling, tapetsering, fliser og nytt gulv. Deretter vil kjøkkenet, badet og garderobene komme på plass. Vi inviterer på forhåndsbefaring, slik at vi er sikre på at det blir akkurat slik vi har blitt enige om.

Velkommen hjem!

Endelig er boligen din klar til innflytting! Ettersom nye bygg ofte har helt nye og oppdaterte løsninger på ting som varmeanlegg, energi, inneklima og ventilasjon, vil du få en grundig og god opplæring om hvordan du bruker disse og hva du bør huske på.

Bilde av åpen kjøkken og stueløsning med peis, lyse fronter og parkettgulv

5-års reklamasjonsrett

Som eier av et nytt hus slipper du å bekymre deg for gamle, skjulte skavanker. Du kan sove godt med tanke på at boligen din er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene. Etter ett år kommer bygglederen tilbake og sjekker at alt fremdeles fungerer som det skal. Trengs det justeringer, vil de skje raskt og uten kostnad for deg.

Og, husk! Du har 5-års reklamasjonsrett på din nye bolig.

Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger