Artikkel om Engersand Havnehages nabolag

Opplev nærområdet til Engersand Havnehage

I området rundt Engersand Havnehage er det gode turmuligheter enten du vil ferdes langs vannet eller i marka. Det er dessuten kort vei til storbyliv i Drammen og Oslo.

Beliggenheten på Engersand er fredelig og tilbaketrukken, samtidig har du sentrumstilbud lett tilgjengelig. Her kan familien nyte hverdagen i naturskjønne omgivelser. Det er kun ti minutter med bil til Drammen sentrum og en drøy halv time til Oslo. Her er alle fasiliteter tilgjengelig, fra et rikholdig kulturtilbud til flere fristende restauranter, shoppingmuligheter og uteliv.

Grønne Lier

Engersand ligger i Lier – grønne Lier , som kommunen selv kaller seg. Det er svært gode turterreng i området og store muligheter for rekreasjon i flott natur. Aller nærmest ligger Engersand friluftsområde, med både parkskog og store gressarealer med ballsletter, volleyballbane, sandstrand og badebrygge. Gilhusodden, Fjordparken, Svangsstrand og Holmenvika er andre tilsvarende områder i nærheten. Veien er også kort til Kjekstad golfbane. Ta deg en hyggelig runde golf med vennegjengen i disse herlige omgivelsene.

Illustrasjon av lekeplass

Illustrasjon av lekeplassen

Tilrettelagt for sykkel og ski

For syklister er det spesielt godt tilrettelagt på Gamle Drammensbanen, i tillegg til andre fine sykkelruter i Lierdalen og innover i marka. Lier kommune samarbeider med DNT Drammen og Omegn og andre kommuner om enda bedre skilting og synliggjøring av sykkelmulighetene i Finnemarka.

Kommunen er kjent for å satse på å tilrettelegge og holde god kvalitet på sine mange skiløyper. De samarbeider med erfarne løypekjørere som legger sin ære i å tilby gode forhold for både turgåere og konkurranseløpere.

Kort vei til storbylivet

Engersand Havnehage har en naturskjønne beliggenhet, samtidig som at storbylivet er like i nærheten. Det er kun 10 minutter med bil til Drammen sentrum og en drøy halvtime til Oslo. Her er alle fasiliteter tilgjengelig, fra et rikholdig kulturtilbud til flere fristende restauranter, shoppingmuligheter og uteliv. Både Drammen og Oslo er i rivende utvikling og det er alltid noe nytt og spennende å oppleve. Det sikrer lett påfyll på urbane impulser i en ellers rolig og naturskjønn tilværelse – og akkurat den balansen man ønsker seg i hverdagen.

Bo godt i Engersand Havnehage