Artikkel om innbyggernes tanker om Solkollen

Innbyggernes tanker om Solkollen

Med boliger tilpasset alle livsløp, blir Solkollen et boligfelt der både barn og voksne kan nyte hverdagen i trygge, landlige omgivelser. Les hva dine fremtidige naboer synes om nabolaget.

– Det var som å komme hjem, sier ekteparet Winsnes, som flyttet til Solkollen etter 40 år i Bø i Telemark. Nå bor de nærme familien, sjøen og skogen og skal nyte et enklere liv i ny bolig.

– Det har vært kjempemoro og slitsomt. Nå har vi endelig flyttet, sier Eva Winsnes i solsteiken på den overbygde terrassen på Solkollen, utenfor Sandefjord. Sjøen kan så vidt skimtes mellom trærne, skogen brer seg rundt og fuglekvitter fyller lufta der de sitter med hver sin kaffekopp.

De tar en velfortjent pause etter intens flytting. Nå begynner ting å falle på plass i tomannsboligen. Det har kun gått noen uker siden nøklene ble overlevert og de kunne begynne et nytt kapittel på sitt nye hjemsted. 

Foto av Torbjørn og Eva Winsnes nyter solen på balkongen sin i Solkollen.

Det har vært ren lykke å flytte inn i en bolig der alt er nytt, sier Torbjørn og Eva Winsnes.

Et nytt boligfelt

De neste årene skal OBOS Block Watne bygge totalt 83 boliger i idylliske omgivelser på Solkollen, fordelt på eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter.

Solkollen ligger godt plassert med Helgerød Idrettspark i nærheten, som tilbyr blant annet fotball, langrenn, tennis- og allidrett. Det er kun en kort spasertur ned til sjøen, hvor du finner både sandstrand, båtplasser og kan trekke salt luft i lungene. I nærheten er det også flotte turområder, gode klatremuligheter, nærbutikker, skoler og barnehager.

Et enklere liv på Solkollen

For ekteparet Winsnes var det ingen tilfeldighet at deres nye hjem ble akkurat på Solkollen.

– Sønnen og svigerdatteren vår fikk nyss om at det skulle bygges boliger her for noen år tilbake. I og med at dette er i gåavstand til Solløkka - der de bor - og har en perfekt beliggenhet, begynte vi nesten å mase på OBOS Block Watne for å finne ut av boligplanene, sier Torbjørn Winsnes og ler.

Jevnlig har de tatt turen fra Telemark til Sandefjord de siste årene for å besøke barn og barnebarn. Smått forelsket de seg i stedet.

 

Illustrasjon av fasade på 8-mannsbolig

Illustrasjon av fasade på 8-mannsbolig

Winsnes forteller at nærhet til sjøen gir dem en indre ro. Det er kort vei til golfbanen, som er en interesse hos begge. Ikke minst, de ønsket å være tettere på familien. I Telemark ble et stort hus med hage for tidkrevende.

– Vi visste at det var på tide å flytte, og det var til Solkollen vi ville. Her fikk vi hele pakken, rett og slett. Vi trengte ikke det store huset i Telemark. Vi ville bo enklere og mindre. Det har rett og slett vært ren lykke å flytte inn i en bolig der alt er nytt, og vi kjøpte tidlig i prosessen slik at det ble tid til å gjøre flere endringer innvendig. Nå har vi fått det akkurat som vi ville ha det. Det er som å komme hjem, sier Eva begeistret, og innrømmer at hun begynte å pakke allerede for 2,5 år siden.

Det var tross alt 40 år med gode boligminner som skulle organiseres.

Fikk drømmebolig på ansiennitet

Ekteparet Winsnes er de første som har flyttet inn på Solkollen, men snart får de nye naboer. De vet at det blir mye bygging rundt dem fremover, men det er det verdt. De hadde nemlig sett seg ut én tomannsbolig, som de falt for - og ville helst flytte inn så fort som mulig.

– Vi fikk boligen vi ville ha på OBOS-ansiennitet. Vi hadde ikke vært medlemmer så lenge, men meldte oss inn da vi skjønte at OBOS Block Watne var utbygger. Det var flere som likte den litt tilbaketrukne boligen, men vi fikk den. Fra vi fikk beskjed om at drømmebolig kunne bli vår, tok det fem minutter før vi signerte kontrakten. Vi var så klare for å flytte hit, forteller de to begeistret.

Øyeblikket de hadde ventet på kom i slutten av august. Overtakelse av bolig og overlevering av nøkler ble spesielt. Ikke bare for innflytterne, men også for utbygger.

Foto av byggleder Keld Jakobsgaard på byggeplassen i solen.

Jeg må alltid levere noe jeg er stolt av. Her skal alle 83 innflyttere bli fornøyd med sitt nye hjem, sier Keld Jakobsgaard.

Keld Jakobsgaard, byggeleder, hadde jobbet hardt i flere uker for at alt skulle være perfekt når Winsnes kom med flyttelasset.

–Jeg tror både Eva og jeg hadde litt tårer i øynene da de tok over. Ekteparet Winsnes ga meg blomster og kjøpte kake til gutta. De var så glade for å endelig kunne flytte inn. Det er litt av en følelse når folk blir så fornøyde med noe du har lagt sjela di i, sier Jakobsgaard.

Dette er hans første prosjekt som byggeleder. Hans første boligoverlevering var til ekteparet Winsnes.

– Det er noe jeg kommer til å huske lenge, sier han.

Lettstelte boliger

Keld bor selv i Sandefjord og elsker området, selv om talemåten vitner om at det er Danmark som er opphavslandet. De siste 27 årene har hjertet banket for hjembyen.

– Sandefjords-området er så trivelig og rommer både sjø - og byliv, samt at det er masse hyggelige mennesker her. Jeg flytter aldri fra Sandefjord, sier han og viser vei rundt på Solkollen der arbeiderne er i full gang med å sette opp en mengde boliger.

– Jeg kunne tenkt meg og bodd slik som på Solkollen. Ungene har blitt store, og det frister med en lettstelt bolig. Her kan du flytte inn i noe helt nytt. Du trenger ikke tenke på å pusse opp på mange år. Vi merker at flere ønsker enkle boliger som ikke krever så mye. Det fine med Solkollen er at det er boliger som passer for alle aldersgrupper - om du er førstegangsetablerer, barnefamilie eller godt voksen, sier han med et smil.

Foto av byggleder Keld Jakobsgaard foran noen av husene i Solkollen.

Dette er jo en veldig spennende og utfordrende jobb. Jeg har mye erfaring, men det er også mye nytt å lære. Det viktigste for meg er å levere noe jeg er stolt av, sier Keld Jakobsgaard

For ekteparet Winsnes er kaffepausen snart over. Det er fortsatt ting som må på plass, men nå ser de at livet på Solkollen blir som de hadde tenkt.

– Vi er spesielt takknemlig for Keld og gutta, samt prosjektleder Patrick Bekkevold, som vi vet har stått på for at alt skulle være klart for oss. OBOS Block Watne har fulgt oss godt opp hele veien, spesielt under koronatiden da ting ble utfordrende. Patrick og Keld har rett og slett vært fantastiske. Nå gleder vi oss til å få nye naboer og bare nyte den nye tilværelsen, sier de to og lar sola på Solkollen treffe ansiktet.

Bo godt på Solkollen