Hopp til innhold
Illustrasjon av to mennesker på flyttefot med OBOS Boligbytte-logo

Vi kjøper din gamle bolig

På byttefot? Vi kan kjøpe din gamle bolig – hvis du kjøper en av våre. Boligbytte innebærer at OBOS Block Watne kan kjøpe din bolig til markedsverdi når du kjøper ny bolig av oss.

Mange ønsker seg ny bolig, men er usikre på hva de kan få for sin nåværende bolig, og hvor lang tid det vil ta å få solgt den. I et svingende boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen.

Hva er boligbytte?

Ordningen med boligbytte er med på å gi deg forutsigbarhet og trygghet, slik at du isteden kan bruke tiden til å glede deg til å flytte inn i ny bolig. OBOS Block Watne tar jobben med å engasjere megler og ordne alle formalia rundt kjøp og salg av din nåværende bolig. Se etter boligbyttelogen når du ser etter drømmeboligen! Du har mulighet til å benytte deg av boligbytte når du kjøper bolig i utvalgte prosjekter hos oss. 

Du får solgt boligen din til markedspris, og har en garantert salgssum før du signerer kjøpekontrakt for ny leilighet. Dette gir deg mulighet til å planlegge din økonomi, og du og banken din vet akkurat hvor mye du får for boligen din ved å selge den til OBOS Block Watne. Du har mulighet til å benytte deg av boligbytteordningen når du kjøper bolig i noen utvalgte boligprosjekter fra OBOS Block Watne. 

Hva er fordelene med boligbytte?

 • Med boligbytte får du avtalt pris for boligen din.
 • Du kan bruke ventetiden frem til du skal flytte inn i din nye bolig til å glede deg i stedet for å bekymre deg over salg av gammel bolig.
 • Hvis den nye boligen er ferdig, kan det ta kort tid fra du velger bolig til du kan flytte inn.

Slik foregår Boligbytte

 1. Finn din drømmebolig. Det kun enkelte boliger i utvalgte prosjekter som tilbyr boligbytte. I øyeblikket er det kun to boliger i prosjektet Øygarden i Sandnes som tilbyr dette - Blokk 31, leilighet 401 og 402.
 2. Kontakt salgskonsulenten for det aktuelle prosjektet du ønsker å kjøpe
 3. Salgskonsulenten sender deg et søknadskjema hvor du fyller ut faktaopplysninger om din gamle bolig, lån og egenkapital
 4. Så snart salgskonsulenten har mottatt søknaden kan drømmeboligen din reserveres
 5. Vår samarbeidspartner (OBOS-megler) gjør en pris- og markedsvurdering av boligen din. Her vil det være avgjørende at boligen din ligger i et relevant område. Den gamle boligen din må ha også ha vesentlig lavere verdi enn den nye boligen du ønsker å kjøpe.
 6. Avhengig av boligtype vil det ta noen dager å få svar på din søknad.
 7. Hvis OBOS Block Watne aksepterer boligen din, får du et tilbud om boligbytte. Du får rimelig tid til å bestemme deg. Underveis i prosessen står du selvfølgelig fritt til å avslå tilbudet, og heller kjøpe den nye boligen på vanlig måte.
 8. Takker du ja til tilbudet, avtales tidspunkt for kontraktsmøte hvor begge kjøpekontraktene signeres.
 9. Voila! Du er nå stolt eier av en ny bolig. 
Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Kjøpe ny bolig

Ønsker du og dine et fint liv i en av våre nye boliger? Vi bygger nabolag over hele landet. 

Finn ditt nye hjem