Hopp til innhold
Illustrasjon av hustypen Block 165 i en huskatalog fra Block Watne på 70-tallet

Podkast: Hjemlengsel sesong 2

En podkastserie om boligdrømmer, byggefelt og ferdighus.

Eget hus er selve boligdrømmen for mange. Og for mange er det også boligrealiteten. På slutten av 1960-tallet startet en byggeboom uten sidestykke. Resultatet er at det å bo i enebolig på byggefelt sannsynligvis er den vanligste måten å bo på i Norge i dag. De fleste av eneboligene som ble bygd i tiårene etter andre verdenskrig var ferdighus, produsert på fabrikk og markedsført gjennom fargerike kataloger. Husbyggerne var gjerne unge familier.

I sesong 2 av Hjemlengsel skal vi se nærmere på disse helt vanlige husene. Hvorfor ble det bygd så mange hus akkurat da? Hvem var det som bygde dem? Og hvorfor ser de ut som de gjør? Historien om ferdighusene er en historie om boligpolitikk, arkitekturtrender og om hverdagsliv. Kort sagt om byggingen av det moderne Norge.

Hjemlengsel sesong 2

Hør podkasten her:

Hør Hjemlengsel der du lytter til podkast

Hjemlengsel skrevet i håndskrift med et frimerkebilde av bygninger

Hjemlengsel sesong 1

Ennå ikke hørt sesong 1 av podkasten? Eller kunne du tenke deg å høre episodene på nytt? Hjemlengsel sesong 1 handler om bolig, by og blokk, med folk som har formet boligpolitikken, folk som har forsket på den – og folk som bare bor.

Lytt til Hjemlengsel sesong 1