Hopp til innhold
Knut Petter på jobb for OBOS Block Watne.

– Det er en trygghet å jobbe her i OBOS Block Watne.

Knut Petter har jobbet i OBOS Block Watne siden desember 1995. Innad i bedriften har han fått prøve seg på flere forskjellige jobber.

– Jeg jobbet først med fasade i 10-12 år, i tillegg var jeg servicemann i 5-6 år. Jeg fikk også prøve meg som byggeleder i 4 år før jeg vendte tilbake til tømreryrket. Det er det jeg liker aller best.

Nå jobber Knut Petter med Interiør II. Arbeidsoppgavene i denne byggefasen er mange. En vanlig dag på jobb kan for eksempel innebære å legge gulv, sette opp kjøkken, legge lister eller sette inn dører.

– Jeg gjør huset ferdig innvendig. Jeg trives med å produsere ting, og lage et hjem for de som skal bo der, forklarer han.

I tillegg liker Knut Petter å jobbe selvstendig. Han forklarer at det ikke er noe problem å jobbe alene, da det alltid er noen i nærheten som kan hjelpe til om det trengs.

– Plutselig kommer elektrikeren inn, så kommer rørleggeren, og så kommer byggelederen. Så det er alltid folk rundt deg, og du føler deg ikke alene.

Knut Petter ser over arbeidet i en bolig. I bakgrunnen står to andre medarbeidere fra OBOS Block Watne.

I mange år lærte han også opp lærlinger som er helt nye i yrket, så han er vant til å jobbe i lag. Selv var det en kompis som fikk han til å ville jobbe i OBOS Block Watne for omtrent 27 år siden.

– Jeg traff en som heter Dagfinn som hadde jobba her før, og det var grunnen til at jeg begynte her. Han fortalte at jeg kunne tjene gode penger ved å bytte jobb. Så jeg ble med han hit, og så har jeg bare blitt værende siden, forteller han og ler.

En av grunnene til det er at han jobber på akkord. Det syns Knut Petter er fint fordi man kan tjene litt ekstra. Likevel forklarer han at det ikke passer for alle.

– Man kan tjene kanskje 100kr mer i timen hvis man gidder å stå på litt. Men da må du være strukturert og løsningsorientert, og ha litt stå på-vilje! Du kan ikke være av den slappe typen, sier han.

Gjennom årene sine i OBOS Block Watne har han sett flere som har prøvd seg, men ikke klart å jobbe på akkord. Selv sier han at det er gode grunner til at han har blitt værende i bedriften så lenge.

– Når man jobber her har man frihet under ansvar. Likevel er det alltid hjelp å få av hyggelige arbeidskollegaer. Jeg føler at det er en trygghet å jobbe her i OBOS Block Watne. Nå har jeg bestemt meg - jeg skal jobbe her til jeg går av med pensjon, avslutter han smilende.

illustrasjon av byggekran

Jobbe hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter dyktige folk. Har du lyst til å bli med på laget? Hos oss er det mange muligheter. Vi prosjekterer, utvikler, selger og bygger boliger med egne ansatte. 

Les mer om jobbmuligheter

Relaterte artikler

Les flere artikler