Illustrasjon fra filmen slik bygger vi boligen din

Slik bygger vi boligen din

Hvordan bygges en ny bolig fra OBOS Block Watne? Her kan du se en kort film om hele byggeprosessen, fra kjøp av tomt til ferdig levert bolig.

I OBOS Block Watne er noen av stikkordene i byggeprosessen god planlegging, god arbeidsflyt, gode arbeidskamerater og gode materialer. Med denne formelen i bunn har vi levert nærmere 100.000 norske hjem siden 1950.

God planlegging

Hos oss er arkitekter og ingeniører i sving lenge før byggestart. Sammen med prosjektledere med mye lokalkunnskap, planlegger de eneboliger, rekkehus og leiligheter for enhver smak rundt om i landet. Det at vi ofte står for både kjøp av tomt, utvikling, salg og bygging selv, sikrer effektiv og økonomisk gjennomføring av prosjektene våre. Det kommer deg som kjøper til gode. Vi bygger alltid etter de siste og beste byggestandardene, bestemt av SINTEF. Det innebærer også at vi bygger etter kravene for universell utforming.

Gode, miljøvennlige materialer

Boligene våre bygges av miljøvennlige materialer, og energibesparende løsninger er et av fokusområdene våre. Vi legger stor vekt på å utnytte både areal og energieffektivitet best mulig. For deg som boligkjøper betyr det at du får en ekstra solid bolig, med godt isolerte vegger og tak og 3-lags vinduer i alle rom. I friluftslivet snakker vi ofte om å ”kle oss teknisk”, altså med flere lag som har ulike hovedoppgaver; å ta vekk fuktighet, beskytte mot vær og vind etc. På samme måte bygger vi husene våre teknisk, med flere lag som holder bedre på varmen, gir bedre inneklima og lavere energiforbruk. Å bygge slike energieffektive boliger er både en måte å ta samfunnsansvar på, og er dessuten noe vi ser blir mer og mer etterspurt i markedet.

Godt treverk - godt håndverk

OBOS Block Watne er Norges største trehusprodusent, og har sverget til treverk som materiale helt siden oppstarten i 1872. I og med at vi også bygger våre boliger med egne ansatte tømrere, vil boligene være tuftet på godt treverk og godt håndverk.

Fjordsyn i Ålesund. Foto: Peder Otto Dybvik

Fra Fjordsyn i Ålesund. Foto: Peder Otto Dybvik

Ekstra godt innemiljø

I våre boliger er god, balansert ventilasjon med varmegjenvinning standard. Effektive filtre sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft fyller stue, soverom og oppholdsrom, mens den brukte inneluften trekkes ut av alle rom i hele huset gjennom ventiler i tak, bad og våtrom. Resultatet er at du slipper trekk og får et mye mer behagelig innemiljø der du kan være trygg på at luften dere puster inn alltid er frisk og ren.

God arbeidsflyt

Noen tror at OBOS Block Watnes hus settes sammen som byggesett, med mange ferdige deler. Sannheten er at alle trekonstruksjoner som inngår i boligen din bygges fra grunnen av, på byggeplassen. Slik foregår det:

  • Straks grunnarbeidet er ferdig, setter vi i gang med selve reisverket; altså de bærende konstruksjonene for vegger, gulv og tak.
  • I neste trinn monterer vi panel, tak, vinduer og dører. Etablerte og gode rutiner for materiallogistikk og samarbeid sørger for smidige overganger til avtalt tid og pris.
  • Neste trinn av byggeprosessen handler om innvendig isolering og oppsett av delevegger og gipsplater. I denne fasen gjør vi klart for at rørlegger og elektriker kan gjøre sitt arbeid. Etter dette er boligen klar for flislegging, maling og tapetsering.
  • I siste trinn av byggeprosessen monterer vi kjøkken, bad, garderobeskap og trapper og legger parkett og lister.

Gode arbeidskamerater

Arbeidsmodellen vår er å bruke faste byggelag som er vant til å jobbe sammen, kjenner hverandre godt – og er glade i å jobbe sammen. Vi er opptatt av å ta vare på hverandre og har et tydelig fokus på HMS (Helse, miljø og sikkerhet) i organisasjonen vår. Våre tømrere har jobbet i 15 og 20 år i OBOS Block Watne og mange er godt over 40 år, så du er sikret å få et team med erfarne fagfolk med lang fartstid.

Erfaring og faste team sørger i tillegg for raske, smidige og effektive leveranser. Våre ansatte trives i det hele tatt med å utvikle, selge og bygge boliger, og det synes på resultatet og kommer deg som boligkjøper til gode.

Lærlinger fra vårt kontor i Drammen