Hopp til innhold
Tømrer Tobias Grutmann, OBOS Block Watne Viken Nord

Med lidenskap for å bygge drømmehjem

Morgendagens bolig skapes ikke bare av godt treverk. Selve byggeprosessen håndteres av noen av de dyktigste tømrerne i landet.

Tømrerne våre er dedikerte fagfolk med lang fartstid i bransjen. De er stolte av jobben sin og legger ned betydelig innsats for å bygge boliger med smarte løsninger. Våre tømrere har allerede bygd over 100 000 trehus. Du som kjøper kan dermed føle deg trygg på at du vil få et hjem av god kvalitet – bygget av fagfolk som ønsker deg det aller beste.

Vi i OBOS Block Watne bygger drømmehjem etter norsk håndverkstradisjon. Vi bygger hele boligen fra bunnen av ute på tomten, med bærekraftige materialer som tåler vær og vind. Arbeidet gjøres av våre egne ansatte som er rekruttert fra området.

Tømrerne jobber i team

OBOS Block Watne bygger for trivsel. For at vi skal oppnå dette tror vi at de ansatte hos oss også må trives på jobb. Det legger vi til rette for.

Fornøyde tømrere ved vårt kontor Viken NordFornøyde tømrere ved vårt kontor Viken Nord

Vår arbeidsmodell går ut på at vi bruker faste byggelag som er vant til å jobbe i team, som kjenner hverandre godt og som ikke minst liker å jobbe sammen. På den måten har tømrerne våre det ekstra gøy når de bygger nye hjem. Alle i vår organisasjon er opptatt av å ta vare på hverandre, og alle har et tydelig fokus på HMS (helse, miljø og sikkerhet). 

Mange av våre tømrere har jobbet i rundt 20 år i OBOS Block Watne, og noen av dem er godt over 40 år. Denne erfaringen, sammen med de faste teamene de jobber i, sørger for raske, smidige og effektive leveranser gjennom hele byggeprosessen. I tillegg er vi opptatt av å rekruttere og utvikle fremtidens tømrere, noe vi gjør ved å hente inn lærlinger til vårt eget lærlingeprogram.

Resultatet av alt dette er tømrere som elsker det de gjør – og moderne kvalitetsboliger som kommer deg til gode. 

Tømrer Sjur Paulsen, OBOS Block Watne Viken NordTømrer Sjur Paulsen, OBOS Block Watne Viken Nord

Byggeprosessens faser

Alle våre boliger bygges fra grunnen av på byggeplassen. I hovedsak kan vi dele byggeprosessen inn i fire faser: 

  1. Tømrerne setter opp bærende konstruksjoner som vegger, gulv og tak når grunnarbeidet er ferdigstilt. 
  2. Neste steg er å montere panel, tak, vinduer og dører. 
  3. Så er det tid for innvendig isolering og oppsett av delevegger og gipsplater. Vi gjør det klart for at rørlegger og elektriker kan gjøre sitt arbeid. Etter dette er boligen klar for flislegging, maling og tapetsering. 
  4. Det avsluttende steget er montering av kjøkken, bad, garderobeskap og trapper, i tillegg til at vi legger parkett og lister. 

Her kan du lese mer om hvordan vi bygger boliger i OBOS Block Watne.

Fasade med hage

Flott enebolig på Nedeneskollen i Arendal

Derfor bruker vi treverk

OBOS Block Watne er Norges største trehusprodusent. Vi har sverget til treverk siden oppstarten tilbake i 1872.

Det er mange gode grunner til at vi elsker treverk. Godt treverk finnes over hele landet vårt. Det er kortreist, miljøvennlig og er et veldig fleksibelt materiale å benytte seg av. Treverk gir også godt inneklima, noe som er en vesentlig faktor for at vi mennesker trives der vi bor.

I tillegg er treverk et materiale som de fleste nordmenn kjenner godt til fra før. Dette gir trygghet både for oss som leverandør, og ikke minst deg som skal bo i boligen.

Norges beste trehus skapes altså av det beste treverket – og de beste hendene.