Hopp til innhold
Tiller Hageby i Trondheim

Kjøpe bolig? Med OBOS Block Watne er du trygg

Visste du at OBOS Block Watne ble etablert allerede i 1872? Med over 140 års erfaring i bransjen, følger unik kunnskap og erfaring, og et brennende engasjement for å oppfylle boligdrømmer.

Når du skal kjøpe en helt ny bolig, er det godt å vite at du kjøper av en seriøs og solid utbygger. Du skal være trygg på at du blir ivaretatt – noe vi i OBOS Block Watne kan garantere for alle våre kunder.

OBOS Block Watne har vært ledende innen boligbygging i mer enn 60 år, og har gjennom årene bygget snart 100.000 boliger til det norske folk.

– Vi kan dette med å bo. Vi har holdt på i mange år, og kjenner behovene til kundene våre godt. Dermed kan vi også levere et meget bra produkt, sier Sverre Kirkevold, utviklingssjef i OBOS Block Watne.

Foto: Utviklingssjef Sverre Kirkevold 

En av Norges største og eldste boligutbyggere

OBOS Block Watne AS ble etablert allerede i 1872, den gangen som trelasthandel.

Begynnelsen på eventyret, der OBOS Block Watne skulle bli en av de største boligutbyggerne i bransjen, startet i 1955, da Gunnar Block Watne tok over roret for selskapet etter sin far.

Etterkrigstiden bidro til et skrikende behov for flere boliger i Norge. Med inspirasjon fra USA så Gunnar en mulighet til å videreutvikle trelasthandelen til boligbygging – effektiv boligbygging. Han ville realisere boligdrømmer, og tilby nøkkelferdige hus som møtte behovene og økonomien til folk flest. Verdier som fremdeles står sterkt i OBOS Block Watne.

– Vi bygger boliger som er gjennomtenkt, med gode planløsninger og som er tilpasset området – med effektive uteområder som bidrar til et sosialt felleskap. Vi bygger ikke i lavprissjiktet, men det skal likevel være et alternativ for alle, forteller Kirkevold.

I dag har OBOS Block Watne 14 distriktskontorer i Norge, fra Kristiansand i Sør til Trøndelag i Nord, og blant utvalget av boliger finner du boligfelt med leiligheter i ulike størrelser, i tillegg til rekkehus og eneboliger – alt fra tradisjonelle hus, moderne hus og funkishus.

– Det følger med en trygghet når du velger OBOS Block Watne. Vi er en aktør som har vært i bransjen i mange år, og som kommer til å eksistere i mange år fremover. Her kan du være trygg på at du får en bolig av høy kvalitet, samtidig som du vet at håndverkerne som har bygget huset får ordentlig lønn, forklarer utviklingssjefen.

– Og skulle det være noe som dukker med boligen du har kjøpt i ettertid, så kan du være trygg på at vi er en aktør som kan – og vil rydde opp etter oss.

En støttespiller for lokalsamfunn over hele Norge

OBOS Block Watne AS består i dag av 566 ansatte, som hele tiden jobber med å planlegge, designe og bygge fremtidens samfunn – ikke minst, oppfylle boligdrømmer.

– Vi er sentrale, men vi jobber lokalt. Vi ønsker å være en støttespiller i lokalsamfunn og bidra til å skape arbeidsplasser i områdene vi bygger boliger, forteller Kirkevold.

– Dette gir en trygghet for oss. Vi har faste samarbeidsavtaler med lokale leverandører og håndverkere, som bor og lever i området kundene kjøper bolig. Dette skaper en unik stolthet til arbeidet. De er opptatt av å levere god kvalitet slik at de kan opprettholde sitt eget gode rykte i området.

Samtidig kan OBOS Block Watne skape arbeidsplasser og sørge for en stabil inntekt for de dyktige underleverandørene.

– Mange lokale leverandører har vi samarbeidet med over lenger tid, og vi kjenner hverandre godt. Vi er avhengig av den lokale arbeidskraften, og avhengig av at de også gjør det godt og tjener penger, forteller han.

Og samarbeidet har gitt resultater. Hvert år gjennomfører Prognosesenteret en undersøkelse som kartlegger kundetilfredshet (KTI) i det norske prosjektmarkedet, og vi i OBOS Block Watne er stolte av å ta med oss en solid andreplass både for året 2018 og 2019.

Resultatene er basert på spørreundersøkelser blant kunder fra 43 boligutviklere i prosjektmarkedet.

Det viktigste av alt – kvalitet

Den første huskatalogen til OBOS Block Watne ble produsert i 1959, med fire ulike typehus. Prisen på de ulike boligene den gang var 30.000 - 37.800 kroner. Selv om prisene har blitt noe høyere siden den gang, er fremdeles fastpris en sentral fordel ved å kjøpe helt ny bolig.

– Du vet akkurat hva boligen vil koste deg og du slipper budrunde. I tillegg slipper du å betale dokumentavgift for hele boligen, slik som du må når du kjøper en brukt bolig. Du betaler kun 2,5 prosent av verdien til tomten, forteller Kirkevold.

Fra 50-tallet og frem til 2019 er størrelsen på prosjektene blitt større, men uansett størrelse på prosjekt eller bolig, er kvalitet noe av det viktigste i selskapet, og noe som ligger godt forankret i alle ledd i OBOS Block Watne.

– Vi kjenner til alle krav som ligger til grunn for et boligprosjekt, og alle hensyn blir ivaretatt allerede fra planleggingsstadiet. Vi bruker våre egne dyktige fagfolk til å tegne og konstruere boligene – både arkitekter og sivilingeniører, og det er en selvfølge at alle krav er ivaretatt fra start.

– I tillegg bruker vi faglærte håndverkere, og har egne lærlingordninger. Vi ønsker å ta et samfunnsansvar også her, og bidra til å lære opp og dyrke frem dyktige håndverkere for fremtiden, sier Kirkevold.

OBOS Block Watne bygger ikke boliger så ulike fra andre utbyggere. Likevel bidrar egne, faste ansatte og dyktige fagfolk i alle ledd til kontroll på hele verdikjeden, som sørger for et svært godt produkt av høy kvalitet.

Nå digitaliseres alle byggeprosjekter i OBOS Block Watne

Nå lanserer også OBOS Block Watne en kommunikasjonsplattform for boligkjøpere, håndverkere og leverandører. På den måten kan kundene følge hele byggeprosessen på nett.

– Du kan ikke dra på byggeplassen hver eneste kveld, men gjennom «Min Side/Min Bolig» kan du følge prosessen på nett, med bilder og oppdateringer fra de ansatte som er på byggeplassen, forteller Kirkevold.

Hver kunde vil ha en egen profil for sin bolig, og alt av informasjon følger boligen, også ved et eventuelt salg, som gir boligen merverdi for fremtidige kjøpere.

Når som helst kan fremtidige eiere av boligen logge seg inn på profilen, gå tilbake i arkivene og se bilder, informasjon og dokumentasjon gjennom hele byggeprosessen.

– På profilen kan du når som helst ta kontakt med oss, enten du har en generell forespørsel eller hvis det skulle være noe som gjelder reklamasjon, forteller Kirkevold.

– Mange har en egen hjemmeside for sine byggeprosjekter, men her får du tilgang til reel data, samt bilder og oppdateringer direkte fra byggeplassen. Det skaper en dialog mellom kundene og de ansatte, og bidrar samtidig til et stort engasjement blant håndverkerne og et enda bedre produkt, avslutter han.

Foto: Sverre Kirkevold på byggeplass