Hopp til innhold
Mann og dame på kjøkkenet i OBOS Block Watne-bolig

Hold boligen i orden

Her er alt du kan fikse selv i din bolig, fra sluket til takrennen. Se våre enkle animasjonsfilmer om hvordan du vedlikeholder boligen din på best mulig måte.

Slik renser du sluket

Visste du at det registreres rundt 200 vannskader i Norge hver dag? Hvis du har et tett sluk, så tar det ikke lang tid før vannet finner en annen vei å renne. Vi viser deg hvordan du kan rense sluket og unngå vannskader.

Slik renser du vannlåsen

Det samler seg ofte mye smuss i vannlåsen, derfor det er lurt å rense den med jevne mellomrom. Se hvordan du enkelt kan rense vannlåsen, så du kan vaske hender og pusse tenner uten å tette vasken.

Slik lykkes du med komfyrvakt

Glemt pizzaen i ovnen? Komfyrvakten skrur av komfyren hvis den oppdager fare for brann. Mange boligbranner starter på grunn av tørrkoking eller tørrsteking, men med en komfyrvakt kan du føle deg trygg når du lager mat.

Beredskapsplan for boligen

Det er viktig å ha en beredskapsplan dersom ulykker eller andre alvorlige hendelser oppstår hjemme. Vi har laget en beredskapsplan på fire punkter for store og små i familien.

Hold avtrekksventilene rene

Avtrekksventiler bidrar til å holde hjemmet ditt tørt og fint. Hvis du holder de rene, forblir de effektive. Vi viser deg hvordan!

Slik renser du takrenne og avløp

En tett eller ødelagt takrenne kan koste deg dyrt. Det er derfor viktig å passe på at takrennene og nedløpet er rent og pent et par ganger i året.

Slik rengjør du kjøkkenviften

Kjøkkenviften fjerner matos og fett, og har blitt et vanlig innslag i de fleste hjem. Hvor ofte må du rengjøre kjøkkenviften? Vi gir deg svaret og viser deg hvordan.

Slik får du fyr i peisen

Vanskelig å få fyr i peisen? Å få fyr i peisen med opptenningsved er ikke alltid så lett. Heldigvis er det gode råd å få, så du kan kose deg i varmen.

Hvor ofte må du teste waterguard?

Waterguard sikrer deg mot lekkasjer, så slipper du å bli en av de mange som får vannskaper i boligen. Vi viser deg hvordan du tester at din waterguard fungerer slik den skal, så kan du være sikker på at sensoren gir deg beskjed ved lekkasjer.