Hopp til innhold
Familie på fire med en mor, en far og to barn sitter rundt et bord og spiller et spill.

– Vi har det så utrolig mye bedre her

Da leiligheten i Oslo ble for trang tok Cecilie og Stian med seg barna ut av byen. På kjøpet fikk de et bedre liv og mer for pengene.

Det begynte som et søk på internett etter ny bolig da den gamle leiligheten i Oslo ble for liten. Oppussingsobjektene i byen sto i kø, men var ikke særlig fristende. Det var da drømmen om en bolig utenfor byen dukket opp for Cecilie, Stian, Haakon og Madeleine.

- Vi hadde det veldig fint på Grefsenkollen, men leiligheten ble etter hvert for trang for oss fire. Vi begynte å titte etter et nytt sted, men på grunn av prisnivået var rekkehus som trengte oppussing det beste vi kunne få til. Derfor begynte vi å tenke på om vi skulle flytte ut av byen, sier Cecilie Brodal.

- Ikke bare fordi vi ønsket oss noe større, men også fordi vi følte det var mer riktig for oss med tanke på barna og miljøet rundt oss. Vi kunne jo ikke sende barna ut av huset i Oslo uten at vi var engstelige for biler og alt annet som lå tett opp mot boligen vår.

En jente sitter ved kjøkkenbordet og tegner, mens mor sitter ved siden av og ser på.

Nytt fokus på boligjakten

Internettsøket ble plutselig flyttet fra Oslo til Fredrikstad.

- Det var helt naturlig for oss å se på boliger på Kråkerøy i Fredrikstad, der Stian er fra. Flere vi kjente som hadde bodd i Oslo hadde flyttet hjem, og vi hadde også besteforeldrene til barna ikke langt unna. Veldig praktisk for oss alle.

Dermed var familien i gang med å planlegge en framtid utenfor byen. En viktig avgjørelse for familien på fire.

- Alt falt på plass da vi bestemte oss for at vi ville ut av byen og til Kråkerøy. Det var bare å begynne søkingen, og plutselig dukket boligfeltet Langøyåsen opp med innflytting i 2016. Det tok ikke lang tid på å bestemme seg og en stund etterpå begynte de byggingen, sier Cecilie og fortsetter.

- Vi falt for både område, boligfelt og ny bolig. I forkant trodde vi at det ville bli veldig mange hus på rekke og rad, men det var det ikke her. Alle husene har sitt særpreg og det har vært godt fokus på å få boligene tett på naturen. Dessuten hadde det mange fordeler å flytte inn i et splitter nytt hjem.

To barn og en hund ser på et nettbrett under et teppe.

Mer av alt

Nå bor de i sin nye bolig fra OBOS Block Watne på Kråkerøy med nærhet til alt de ønsker seg.

- Vi kunne egentlig ikke hatt det bedre enn vi har det nå. Både barna og vi voksne stortrives med større plass og smarte løsninger, større kjøkken, større hage og ikke minst trygge oppvekstvillkår.

Stor verdi var det også i boligfeltet de fant ut at de ville bygge sin framtid.

- Barna kan leke ute i gatene uten at vi skal tenke på biler. Vi voksne må ikke planlegge eller pushe på at de skal være aktive. De ønsker det selv fordi de stortrives her.

- Jeg tipper at Haakon som er eldstemann har åtte klassekamerater i veien, og det gir også stor frihet til oss voksne. Det gjør heller ingenting at vi har alt nært oss, som skolen. Barna kan gå dit uten at de må gå på trafikkert vei.

Tankene kan i blant gå tilbake til Oslo og leiligheten på Grefsen.

- Selv om det finnes gode grunner til å bo i byen er enden på den tankerekken er at vi har det så utrolig mye bedre her i Fredrikstad. Her er det mindre kø, mindre stress, mer trygghet, større plass og mer for pengene.

- For det er jo sånn at når man flytter ut av byen så får man også litt mer av alt, og resultatet er mer trivsel. Det er jo det vi alle vil ha mer av, sier hun.

En jente synger i en lekemikrofon foran resten av familien i stuen.

Foto: C.F. Wesenberg

Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger

Relaterte artikler

Illustrasjon av stue og kjøkken på Eikelijordet

11 gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Fortsatt usikker på om du skal kjøpe nytt eller brukt? Ingen budrunde, reduserte strømutgifter og muligheten til å skape ditt drømmehjem. Dette er bare noen av mange fordeler ved å kjøpe nytt framfor brukt.
Familie på fire lager mat sammen på kjøkkenet i sin OBOS Block Watne-bolig

Hvor mye plass trenger du i ditt nye hjem?

Det er mye du må tenke på før en visning - som hvor mye plass du trenger. Omkring 11 prosent nordmenn opplyser i dag at bor for trangt. Her gir arkitekten tips til hva du bør se etter for å sikre deg nok plass.
Illustrasjon av terrasse i hus 11 på Engersand.

Gode solforhold og fantastiske uteplasser

Vi i OBOS Block Watne bygger for trivsel. Lenge før første spadetak planlegger vi for å skape solrike uteplasser med flott utsikt som nye beboere kan nyte gjennom døgnet og til ulike årstider og sesonger.
Les flere artikler