Hopp til innhold
Bilde av en familie på fem i en lys stue

Oppfylte husdrømmen

Eystein og Elin svingte bare innom OBOS Block Watne-huset mens de var på kjøretur. Og ble umiddelbart forelska.

– Vi fikk en så utrolig god følelse, og følte tilhørighet med en gang. Jeg kunne se for meg hvordan livet vårt som familie kom til å bli der. Samboeren min var gravid og full av hormoner, og jeg tror hun felte en tåre. Det tror jeg nesten jeg gjorde også, forteller Eystein Kleivenes.

Sammen med samboer Elin Neergaard og døtrene Marie (7) og Ava (5,5), flyttet de inn i OBOS Block Watne-hus nummer 100.000 i slutten av april.

Elin og Eystein hadde vært på husjakt i to år før de kom over nybygget i Heggedal, en tolv minutters kjøretur fra sitt daværende rekkehus i Asker.

Bli bedre kjent med trehusene fra OBOS Block Watne

Skreddersydd lån

Huset er 160 kvadratmeter med fire soverom, to bad, stue og åpen stue- og kjøkkenløsning. I tillegg er det en stor platting, dobbel garasje og egen hage med plass å tumle på, noe som er ekstra kjærkomment for familien som fikk tvillinger i midten av mai.

Samboerparet har benyttet seg av OBOS nyboliglån, som er et skreddersydd lån for alle som kjøper ny bolig fra OBOS og OBOS Block Watne.

– Det er et veldig bra huslån, og vi kunne ta opp mer i lån enn det vi har hatt muligheten til før, sier Eystein.

Smilende mann med en drill i hånden

Å flytte inn i OBOS Block Watne-hus nummer 100.000, har også hatt sine fordeler. Alle barna har fått medlemskap i OBOS, i tillegg til sparekonto fra OBOS-banken til en verdi av 1500 kroner hver. Familien fikk også verdifult verktøy av OBOS Block Watnes verktøyleverandør, Hikoki Power Tools. 

Fiks ferdig

Familien hadde egentlig sett for seg at de kom til å bli værende i samme boligområde i Asker. Med stort sett bare eldre hus i området, regnet de med at den eneste muligheten for å ha råd til et hus, var å kjøpe et gammelt oppussingsobjekt.

Derfor var gleden over å finne et flunkende nytt hus til overkommelig pris, ekstra stor. Samarbeidsprosessen med OBOS Block Watne har vært upåklagelig, ifølge Eystein.

– Det var vært nydelig helt fra starten av. Vi har bare kunnet lene oss tilbake, for de har fikset og tatt ansvar for alt. Vi har ikke trengt å huske på noe, sier Eystein.

Familien valgte kjøkken, gulv, bad og farge på veggene selv.

– Det føles veldig som vårt hus, selv om vi ikke har vært med å designe det. Også er det så fint at alt var ferdig da vi flyttet inn.

Les også: Få det som du vil! Alt om tilvalg ved kjøp av ny bolig

Rom til å leve

Nå ser Eystein fram til et aktivt familieliv med snart fire små jenter i huset. Marie og Ava er lykkelige over å endelig få sine egne rom, og ikke minst plass til trampoline i hagen og turnmatte innendørs.

Smilende familie på fire på terrassen

Med billigere boligforsikring enn for et eldre hus, og forhåpentligvis reduserte strømutgifter, råder Eystein alle småbarnsfamilier til å i hvert fall vurdere muligheten for å kjøpe nytt versus gammelt hus.

– Det er kanskje ikke så kostbart som du tror, og det etableres stadig nye områder som ikke nødvendigvis er så dyre. Det passer i hvert fall veldig bra for vår del.

Les også: 11 gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Tekst: Veronika Søum
Foto: Nadia Frantsen

Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger

Relaterte artikler

Bilde av et brunt trehus med busk rundt tatt på kveldstid.

100 000 boliger for folk flest

I over 60 år har OBOS Block Watne bygget de hverdagslige rammene rundt livet. Vi tar deg gjennom historien - fra starten i 1959 i Sandnes til 100 000 trehus senere.
Eksteriør hus 11 Emblemsvågen

Drømmen om et nytt hjem

Vi vet at det å skape et godt hjem handler om kvalitet, trygghet, trivsel og gode nabolag – et hjem som gir deg som kunde mer rom for livet. Les mer om hvordan vi jobber for å oppfylle boligdrømmer.
Salgskonsulent for OBOS Block Watne med kunde på visning i nybygg

100 000 kroner spart ved kjøp av ny bolig

Det er mange fordeler ved å kjøpe en ny bolig. For eksempel kan prisforskjellen på dokumentavgift være på 100 000 kroner eller mer. Men det er langt flere fordeler – her deler eksperten alle.
Se alle artikler