Hopp til innhold
Artikkel om de største trendene for 2022

Dette er de største trendene for 2022

Den skandinaviske stilen er blitt mer leken. Gjør deg klar for glade farger, spennende mønstre, plassbygget møbler, naturlige tekstiler og – ikke minst, gardiner. Her gir interiørstylist, Tone Kroken, deg et inspirerende innblikk i kommende trender.

Nordmenn er godt over gjennomsnittet interessert i innredning, møbler, design, håndverk og interiør. Med lange vintre – og nå også nærmere to år med korona, tilbringer vi mye tid hjemme og innendørs, og ønsker å ha det fint rundt oss.

De senere årene har det spesielt skjedd en endring her i landet, og nordmenn er fremfor alt blitt modigere i valg av farger, tekstiler og kombinasjoner.

Finn ditt drømmehjem fra OBOS Block Watne

EKSPERTEN: Tone Kroken er interiørstylist. Foto: @elinejacobine

Dette er også en indikasjon på trendene vi har vi vente for 2022, der den rene og minimalistiske, skandinaviske stilen og fargepaletten ser ut til å bli byttet ut med spenstige mønstre, friske pasteller og lekne kombinasjoner.

– Den skandinaviske stilen er ikke lenger representert av Danmark. Det lyse interiøret med innspill av treverk er fremdeles sentralt, men har blitt tilført lekenhet, flere farger, varme og større variasjon som først og fremst kommer fra Norge, og noe Sverige, forteller interiørstylist, Tone Kroken.

– Vi er blitt skikkelig gode på interiør her i Norden, og er langt flinkere til å være lekne og modig i valgene våre, samtidig som det er gjennomført. Det er utrolig gøy å se, sier hun.

EGENART: Et spesiallaget og plassbygget kjøkken og møbler. Her fra det vakre hjemmet til interiørarkitekt, Hanne (@gathegram).

MODIGERE: Rosa! I forskjellige nyanser og med forskjellige mønstre. Foto: Instagram/@elfenbmarrakech

Egenart, lekenhet, mønster og tapet

Herskapelig, glamorøst, retro, bohem, art deco, maskulint, industrielt, maksimalisme eller minimalisme – i dag er skillene mellom stilartene langt mer flytende, men også desto mer spennende og inspirerende.

– Vi kommer til å se mer av den personlige stilen, mer variasjon, lekenhet, formsterke former, skulpturelle objekter, lekne farger, mønster og tapet, forteller Kroken.

– Det er egenart. Personlige objekter kombineres med nye og moderne gjenstander, uavhengig av trendobjekter.

For det kommende året har hun spesielt troen på kombinasjonen av rosa og grønt.

– Korona har i stor grad påvirket hvordan vi lever og bor, trender og hvordan vi innreder. Da pandemien først kom var det mørke farger som stod sterkt i trendbildet, og mange oppdaget nok at det ikke passer for alle. Farger påvirker humøret vårt og gode farger, som pasteller, rosa og grønt, gjør noe positivt med deg.

Les også: Et hjem med praktiske og gode planløsninger

PERSONLIG: Egenart, personlig stil og nydelige kombinasjoner i lokalene til @Sanatorium.no. Foto: @tonekrok

Trendfarger for 2022 – rosa, grønt og pasteller

Trendfargene for 2022 er livlige, lystige og glade farger, som er i sterk kontrast til pandemien og lange dager i lockdown. Nå ser vi mot lysere tider og vil ha glede og lekenhet inn i hjemmene våre.

– Pastellfarger som rosa, grønt og gult kommer til å bli stort. I tillegg til nyanser av gult som går mot oransje og oker. Her vil nok mange velge å kombinere det med andre friske farger eller mønstret tapet.

Les mer om hvordan du velger riktig farger her

GLADE FARGER: Dette er året hvor fargene virkelig vil bli synlig i hjemmene våre. Her er både skapene og taket malt i samme farge. Foto: Instagram/@tonekrok

Hva er dine tips for å ta de nye fargene inn i hjemmet?

– Jeg vil nok anbefale å male. Det er mye enklere å male et rom enn å bytte et sentralt møbel som for eksempel sofaen hele tiden. Vi leker litt med farger innen møbler også, men her går vi gjerne for litt tryggere valg.

Og hvis du lurer på om du skal male hele rommet eller bare én vegg, er oppfordringen fra eksperten klar:

– Mal hele rommet, og mens du er i gang må du gjerne male både lister, dører og vinduskarmer i samme farge. Stadig flere gjør dette, og resultatet er utrolig stilig. Du kan også male taket, som også er noe mange leker seg med for tiden.

Gardiner – et sentralt element for 2022

Er det én ting du kan være helt sikker på kommer til å bli stort i 2022, så er det gardiner.

– Gardiner kommer som en kule. Vi har lenge sett nakne vinduer, men i et kaldt og mørkt land som Norge trenger vi gardiner for å gjøre det varmt og lunt. Det kommer vi til å henge opp over en lav sko fremover, forteller interiørdesigneren.

Er det noen gardiner eller en stil som utmerker seg?

– Det skal være lag på lag. Det første laget kan være er en gjennomsiktig gardin som kan være trukket for, som duser ned rommet og gjør det mykere. Denne lette gardinen kan kombineres med et litt tykkere stoff – gjerne mønstret eller i for eksempel velur.

GARDINER: Ifølge eksperten kommer vi til å henge opp gardiner over en lav sko fremover. Gjerne lag på lag og mønstret. Foto: Ellos

Andre tekstiler som står sterkt er bomull og lin. Med et økende fokus på bærekraft og miljø også innen interiør, vil naturlige materialer være å foretrekke.

Når det gjelder møbler, ser en fremdeles mye loungemøbler. Lave, dype og fremfor alt komfortable sofaer, stoler og møbler. Samtidig er 60-tallet sentralt.

– 60-tallet er superhot, og spesielt sofaen vil få sin renessanse. Mange designere ser til denne epoken. Generelt kjøper vi mer bærekraftige og dyrere møbler nå, og bytter dem sjeldnere ut. Dette er nok i tråd med miljøhensyn, at vi kjøper færre og mer holdbare objekter.

I ånden av bærekraft er det også mange som velger «custom made». Plassbygget eller spesiallaget skap, stoler, bord, benk og sofaer, eller et helt kjøkken. Stikkordet er håndlaget.

Les denne saken også: Få det som du vil i din nye bolig

CUSTOM MADE: Kombinert med mønstermiks og den personlige stilen fra Instagram. Foto: Instagram/@archdigest

Trender for soverommet, kjøkken og bad

Pandemien har fått oss til å sette pris på de ulike rommene i hjemmet i større grad, og det rommet som virkelig får ny anerkjennelse og blir ekstra verdsatt for sine viktige funksjoner, er soverommet.

– Jeg tror faktisk soverommet vil få mer oppmerksomhet enn både stue og kjøkken dette året. Pandemien har fått oss til å innse hvor viktig soverommet er og at vi må legge mer innsats i innredningen. Det er et rom som skal skinne, sier Kroken.

– Soverommet skal være innbydende og et godt sted å være. Du skal ha en skikkelig kvalitetsseng, deilig sengetøy og fine møbler. Her vil vi nok se at flere legger mer penger i både seng og sengetøy av ekstra god kvalitet, i tillegg til flotte gardiner.

På kjøkkenet vil treverk fortsette å være populært i tiden fremover, i tillegg til at det ifølge eksperten vil være flere som velgere spesiallaget løsninger.

Ifølge eksperten vil kanskje 2022 være året der den tradisjonelle kjøkkenviften forsvinner.

– Kjøkkenviften er for lengst umoderne. Den er upraktisk og det finnes mange, smarte alternativer til integrerte kjøkkenvifter. Interessen for teknologi, hvitevarer med multifunksjoner og praktiske løsninger som møter behovene til den enkelte familie kommer til å bli like viktig som utseende og design i tiden fremover.

Skap ditt drømmekjøkken med OBOS Block Watne

På baderommet er det spesielt ett materiale som utmerker seg – marmor.

– Marmor, marmor, marmor. Det er fantastisk lekkert og finnes i mange forskjellige varianter og variasjoner. Samtidig har de fleste oppdaget at badet er en oase i hjemmet. Vi tilbringer mye tid her og vil ha store bad med god plass og gjerne både badekar og dusj.

MARMOR: Denne trenden fortsetter og med desto større variasjon. Også her vi det være fokus på «custom made» og spesiallaget objekter. Foto: Instagram/@tonekrok

Tekst: Chili Media. Foto: Princess

Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger