Hopp til innhold

Tre ting å tenke på hvis du vurderer å flytte

Behovet for et ekstra soverom blir ikke mindre i krisetider. Det forstår vi godt. Vi har derfor stilt noen spørsmål du bør tenke gjennom på forhånd om du vurderer å bytte bolig i nærmeste fremtid.

Det er ingen tvil om at boligprisene påvirkes av den nåværende situasjonen i verden. Vurderer du å flytte, lurer du kanskje på om boligen din ligger stabil i pris, eller om det er sannsynlighet for svingninger. Det er umulig å forutsi før boligen ligger ute for salg. Husk bare at så lenge du kjøper og selger i samme marked, har det ikke så mye å si om prisene er noe lavere enn tidligere. Langsiktighet er nøkkelordet i denne sammenhengen.

1. Hva er boligen min verd nå?

Skal du selge, anbefaler vi at du snakker med en megler som kjenner godt til området du bor i. Eier du en OBOS-bolig er det ingen som har bedre kjennskap til prisutviklingen og salgspotensialet enn OBOS-meglerne. Ta kontakt med en megler i området ditt for en uforpliktende prat.

2. Hva skjer hvis jeg ikke får solgt?

Du bør være forberedt på at det kan ta lengre tid å selge bolig nå. Derfor kan det være smart å legge inn litt lengre overtakelse enn du normalt ville gjort når du kjøper. Riskoen ved å ikke få solgt, er at du blir sittende med to boliger over noe tid. Det er selvfølgelig ingen ideell situasjon, men det trenger ikke være krise heller. Du har alltids noen muligheter:

  • Du kan forlenge nedbetalingstiden på lånet for å redusere de månedlige utgiftene.
  • Bruke sparepenger. Med oppsparte midler har du litt å tære på i en periode.
  • Se på muligheten for å leie ut den ene boligen.

3. Mellomfinansiering

Har du lån og lønnsinngang hos oss, kan du få mellomfinansiering til samme rente som det langsiktig lånet. Vanligvis er renten på mellomfinansiering betydelig høyere, så her kan du spare flere tusen kroner. Altså én bekymring mindre.

Det kan være lurt å selge først hvis du har behov for å låne maksimalt for å få råd til drømmeboligen. Da vet du nøyaktig hva du har å kjøpe for. For andre er det best å kjøpe først, for å være helt sikker på å ikke bli stående uten bolig. Søker du om finansieringsbevis hos oss, får du god hjelp av våre lånerådgivere. Da får du beregnet et langsiktig lånebeløp og en mellomfinansieringsløsning tilpasset din boligsituasjon og økonomi. I forkant bør du likevel ha gjort deg opp noen tanker. Det er kun du som kjenner din egen risikovilje og boligbehov best.

Så enkelt søker du om finansieringsbevis

Boligbytte

Vurderer du å kjøpe helt ny bolig, tilbyr OBOS boligbytte på utvalgte boliger. Da overtar OBOS din nåværende bolig til en avtalt pris, og du slipper alle bekymringer om boligsalg.

Les mer om OBOS Boligbytte

Relaterte artikler

Illustrasjon av stue og kjøkken på Eikelijordet

11 gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

Fortsatt usikker på om du skal kjøpe nytt eller brukt? Ingen budrunde, reduserte strømutgifter og muligheten til å skape ditt drømmehjem. Dette er bare noen av mange fordeler ved å kjøpe nytt framfor brukt.
Eksteriør hus 11 Emblemsvågen

Drømmen om et nytt hjem

OBOS Block Watne har vært ledende innen boligbygging i mer enn 60 år, og vi vet at det å skape et godt hjem handler om kvalitet, trygghet, trivsel og gode nabolag – et hjem som gir deg som kunde mer rom for livet.
Les flere artikler
Illustrasjon av enebolig med to etasjer

Nye boliger over hele landet

På jakt etter bolig, eller vil du bare se hva som er til salgs? Vi bygger nye eneboliger, rekkehus og leiligheter i store deler av landet.

Se alle boliger