Hopp til innhold
Eldre par nyter en kopp kaffe på terrassen

OBOS Boligbytte

Kjøpe og selge bolig? Med OBOS Boligbytte kan du kjøpe ny bolig av oss, i bytte mot din gamle.

Eier du bolig og er på jakt etter en ny, men usikker på hvor mye du kan kjøpe for? I et svingende boligmarked kan det være en del usikkerhet knyttet til salgsprosessen. Kanskje tenker du på hvor mye du kan få for boligen du eier, hvordan du kommer ut av det totalt sett, hvor lang tid det vil ta å selge eller om du får solgt i det hele tatt. Med OBOS Boligbytte trenger du ikke tenke på dette.

Se alle boligprosjekter med OBOS Boligbytte

Hva er OBOS Boligbytte?

OBOS Boligbytte er en ordning som innebærer at OBOS Block Watne kjøper din nåværende bolig til markedspris, mot at du kjøper ny bolig fra oss. Dette gir deg en større forutsigbarhet og trygghet ved salg og kjøp av bolig, ettersom du vet at du får solgt den gamle boligen din og vet hvor mye du får for den. Da kan du bruke ventetiden fram til du skal flytte på å glede deg, i stedet for å bekymre deg over salg av gammel bolig.

Hvordan fungerer OBOS Boligbytte?

OBOS Boligbytte er tilgjengelig på utvalgte boliger i boligprosjekter fra OBOS Block Watne. Du må søke om å kjøpe med OBOS Boligbytte, og boligen du skal selge må vurderes og oppfylle flere krav. Kravene til boligen du skal selge er at den må være i god stand, ligge i et sentralt område og ha minst 30 % lavere verdi enn boligen du skal kjøpe. Basert på søknaden din gjør en av OBOS' egne eiendomsmeglere en pris- og markedsvurdering av boligen. Dersom boligen din kvalifiserer til det, får du et tilbud fra oss basert på prisvurderingen, inkludert salgsomkostninger. Det betyr at du får en garantert salgssum før du signerer kjøpekontrakten for din nye bolig.

Illustrasjon av en lysende lyspære

Vil du vite mer?

Finn svar på de oftest stilte spørsmålene om OBOS Boligbytte, og se hvordan du går fram, steg for steg.

Finn ut mer om OBOS Boligbytte