Artikkel om byggingen på Bjørnstad

Store endringer på Bjørnstad

Øyvind og Christian står opp grytidlig hver morgen for å bygge hus på Bjørnstad. – Vi våkner sammen, så kjemien må være på plass!

– Vi bygger opp stammedelen av huset på cirka to uker. Det går fort! Så da holder vi varmen, selv på kalde dager. Vi begynner dagen med tjukke klær, men må ta av lag etter lag utover dagen, ler Øyvind Hagen.

Han er tømrer for OBOS Block Watne, og jobber for øyeblikket med å sette opp 26 flotte eneboliger i kjede på Bjørnstad.

Sammen med tømrer-kollega Christian Asbjørnsen utgjør de to et "stammelag", som setter opp reisverket og gjør klart til taktekking på husene. 

Foto av OBOS Block Watne tømrer Øyvind Hagen som bygger bolig på Bjørnstad

Ettersom alle tømrerne i OBOS Block Watne har sine egne områder de jobber med, blir de spesialister på sine oppgaver.

Denne morgenen er det kaldt, selv om minusgradene uteblir. Solen klarer ikke å trenge gjennom skylaget, og det er fuktig på bakken.

Arbeidsdagen begynner klokka sju. Øyvind bor et steinkast unna Bjørnstad, mens Christian kommer kjørende fra Strømstad hver dag.

– Vi begynner alltid dagen med kaffe. Alltid kaffe! Så er det ut for å jobbe. Kjemien mellom oss må fungere, for vi våkner på en måte sammen hver dag. Det er mysigt, spøker Christian.

– Blir dere uvenner?

– Aldri! Det går jo ikke.

Foto av tømrerne Øyvind Hagen og Christian Asbjørnsen som bygger bolig på Bjørnstad

Lagene jobber tett sammen over lengre tid, og er nødt til å ha godt samarbeid. Øyvind og Christian har jobbet sammen i et halvt års tid til nå, og har en spøkefull tone.

26 eneboliger i kjede skal opp

Det har vært byggeaktivitet på Bjørnstad i lengre tid, og det nye boligområdet har vært veldig populært. Eneboligene i kjede som nå settes opp blir innflytningsklare i løpet av siste kvartal 2020. Hustypen heter Kollen og Dalen.

– Hvorfor skal man velge OBOS Block Watne når man kjøper nytt hus?

– Fordi det er kvalitet. Alt bygges på stedet, og vi er spesialister på akkurat det vi driver med. Det blir bra hus av sånt, svarer Christian.

Han forklarer at hvert hus bygges i flere ledd. Først kommer stammelaget inn, altså Christian og Øyvind. Så er det fasadelagets tur. Deretter kommer interiørlag 1 og interiørlag 2 inn for å gjøre huset klart innvendig med alt som hører med: innervegger, listverk, gulv, kjøkkeninnredning og bad - og alt annet et hus består av. Alle lagene består av OBOS Block Watnes egne folk, og i tillegg kommer andre fagfolk inn utenfra. Som for eksempel rørleggere og elektrikere.

Bo godt på Bjørnstad