Artikkel om nabolaget på Eikelijordet

Midt i naturen – nær byen

Enkelte steder er livet mer behagelig å bo på. På Eikelijordet bor du både naturskjønt og sentralt.

Dette blir et sted hvor du kan puste inn frisk luft, høre lyden av fuglene om morgenen og spasere ut i marka en solfylt ettermiddag. Boligprosjektet har fått navnet etter Eikeli Gård, et tradisjonsrikt gårdsbruk som ligger på tomten ved siden av Eikelijordet. Vi skal beholde eiketrærne som står der i dag som et symbol på prosjektets frodige natur og opphav.

Når du bor på Eikelijordet skal du få frem det beste i deg. Det blir rom for en rolig stund på balkongen med podcast i ørene, barnelatter på lekeplassen og en kopp kaffe med naboen på de gode fellesområdene. Her skal du kunne ta del i et fellesskap, men også trekke deg tilbake i rolige omgivelser om du ønsker det.

Utnytt mulighetene

Utnytt mulighetene i nærmiljøet. Eikelijordet ligger rett ved flotte skogs- og turområder, i tillegg til at herlige Østensjøvannet ligger syd for boligfeltet. Her vil både barn og voksne kunne nyte omgivelsene hele året rundt.

Handel og byliv 

Du trenger ikke reise langt hvis du er på jakt etter mer urbane opplevelser. Ski storsenter er et av Norges største kjøpesenter med 145 butikker og spisesteder. Her finner du det du trenger innen alt fra klær og sko til hus og hjem. Senteret ligger i Ski sentrum, kun 1,4 kilometer unna Eikelijordet. Denne byen har også flere hyggelige restauranter og utesteder å by på.

Oversiktsillustrasjon av nabolaget på Eikelijordet

Landlige omgivelser

1 av 11

Skole og barnehage 

Du vil bo i et trygt og barnevennlig miljø med kort vei til det familien måtte trenge. Nyåpnede Eikeliveien barnehage ligger like ved bolig- prosjektet, i tillegg til at du finner flere andre barnehager i nærmiljøet. De eldre barna vil dra nytte av at både Ski skole, Ski ungdomsskole og Ski videregående skole ligger rundt 2,5 kilometer unna, som du enkelt kommer til ved å gå, sykle eller ta buss.

Kultur og fritid 

Ski kan by på et mangfoldig og rikt kultur- og fritidstilbud for alle og enhver. Ski IL tilbyr idretter som fotball, håndball, ishockey, friidrett og turn. På Rådhusteateret kan du se flotte konserter og forestillinger for både voksne og barn. ODEON Ski er et moderne kinosenter som viser de aller nyeste filmene til enhver tid. Alt dette ligger lett tilgjengelig i og rundt Ski sentrum.

Transport 

Eikelijordet ligger strategisk til rett ved Kråkstadveien. Det er kun 1,7 kilometer inn til togstasjonen i Ski, hvor du kan benytte deg av trygge gang- og sykkelveier hele strekningen. Nærmeste bussholdeplass er få skritt unna boligfeltet, der buss 525 tar deg til Ski sentrum. Er du blant dem som pendler til Oslo vil du bruke i underkant av en halvtime med tog til hovedstaden. I 2022 åpner den nye Follobanen med dobbeltspor, med en forventet reisetid på kun 11 minutter inn til Oslo S.

Det jobbes med å få på plass en bildelingsording på Eikelijordet – et miljøvennlig alternativ for deg som ikke har bil, men som kunne tenke deg å ha muligheten innimellom. Vi er også i dialog med Ski kommune om å få på plass en egen ladestasjon på Eikelijordet med hente og returpunkt for elsykler.

Bo godt på Eikelijordet