Bilde av mange sushibiter på et bord.

Bli kjent med Kroa Fah Thai

– Tilbakemeldingene er veldig positive og mange forteller at det er den beste Thai-maten de har smakt. Det gjør det ekstra morsomt å drive med dette.

På andre siden av elven, rett over broen, ligger en takeaway-restaurant med asiatiske retter som tiltrekker sultne gjester fra hele fylket. Ja, rett som det er, kommer det faktisk også besøkende fra hovedstaden for å få en smak av deres autentiske thaimat.

– Vi lager autentiske, thailandske retter med fokus på at maten skal smake akkurat sånn som det gjør i Thailand, forteller Svein Erik Pedersen (59).

Kjenner de thailandske smakene

Han driver takeaway-restauranten Kroa Fah Thai sammen med sin kone, Katana Pedersen (53), som er fra byen Hat Yai sør i Thailand, og som virkelig kjenner de thailandske smakene. Restauranten åpnet 17. mai i 2014, og har hatt stor suksess siden den gang.

En kvinne serverer mat fra en matbod.

Ekteparet er alltid tilstede på matfestivalen Smak & Behag på Fetsund Lenser. Foto: Foto: Kroa Fah Thai

– Vi har egentlig laget de samme rettene siden vi startet opp, men det har gått veldig bra og vi har godt med kunder gjennom hele året. Det er mange som ser skiltet vårt fra hovedveien når de kjører gjennom Fetsund, prøvesmaker og kommer tilbake – selv mange som bor i Oslo, sier Pedersen.

– Tilbakemeldingene er veldig positive og mange forteller at det er den beste Thai-maten de har smakt. Det gjør det ekstra morsomt å drive med dette.

Tre kvinner i kokkeuniform med rose og kvikk lunsj i hendene.

Ekteparet er alltid tilstede på matfestivalen Smak & Behag på Fetsund Lenser. Foto: Foto: Kroa Fah Thai

1 av 3

Gjestene kommen utenbysfra

– Vi følte begge at det manglet både sushi og thailandsk mat i området, og det var også tilbakemeldingen fra mange andre. Katana ønsket veldig gjerne å starte en restaurant, jobbe og tilpasse de spennende smakene fra Thailand og i 2014 ble det satt til liv, sier han.

Han jobber med innkjøp og det administrative, mens Katana tilbereder og lager maten. Det som startet som en deltidsjobb ved siden av for Katana, har etter hvert blitt en fullsatsning og de har i senere tid måtte ansette to personer for å hjelpe dem gjennom uken.

– Med gjester fra Fetsund, Sørumsand, Jessheim, Løken, Lillestrøm, Aurskog og til og med Oslo, kan det til tider være utfordrende å møte etterspørselen, men vi får det alltid til. Vi holder oss likevel til de tradisjonelle rettene som ikke er altfor avanserte, og som vi vet kundene liker, forklarer Pedersen.

Bilde av en folkemengde på et matmarked, med en Kroa Fah Tahi-banner.

Kundene flokker seg til for å få en smak av thai-rettene til Katana. Foto: Kroa Fah Thai

1 av 2

Mat tilpasset dine ønsker

– Vi tilpasser rettene slik at kundene får det de ønsker, enten det er med andre typer grønnsaker eller kjøtt, styrke på maten eller hvis kundene har allergier.

Kroa Fah Thai gjør også catering, blant annet til Akershus Universitetssykehuset, der de regelmessig leverer mellom 40-50 middager til sultne pasienter. Restauranten holder åpent fra 14.00 – 21.00 tirsdag til søndag.

«Meget god thai-mat, med ferske råvarer og fyldig smak. Deilig tykkelse på curry-sausen og meget godt balansert, med tanke på krydder og styrke. Kjøttet var velsmakende, mørt og saftig. Vårrullene var crispy, med god smak av både grønnsaker og kylling», anmeldelse av Kroa Fah Thai fra Maria B på Tripadvisor.com.