Bli kjent med innbyggerne

– Det er fantastisk å logge av på jobb og tusle ned til vannet med pølser på en termos og nyte ettermiddagen i båten, forteller Menika Jones (40).

En far og datter på baugen av en båt

Fetsund har siden 1960-tallet hatt en befolkningsvekst på to prosent hvert eneste år. Mer bolig for pengene, drømmen om et hus og kort reisevei inn til Oslo, har sørget for at stedet spesielt har tiltrukket innflyttere fra storbyen.

– Vi flyttet til Fetsund fra en rekkehusleilighet på Lindeberg i Oslo i 2014, og har ikke angret et sekund, forteller Menika Jones (40).

Menika (40), ektemannen Christian (44), Isabella (11), og tidvis tvillingene, Christoffer (23) og Joakim (23), bor i et hus på omkring 200 kvadratmeter på Nerdrum, med eget hageområde, tre soverom, to bad og en utleieleilighet i underetasjen til «bestemor», moren til Menika.

– Jeg har alltid drømt om hus. Vi visste at vi måtte ut av Oslo for å få det til og undersøkte områder i nærheten med kriteriene våre: et hus med utleiedel, nærhet til kollektivtrafikk og Oslo der vi begge jobber, i tillegg til at mannen ville ha en egen garasje, sier Jones.

Menika på en strand med en liten båt i bakgrunnen

1 av 4

– Ingen av oss hadde noe forhold til Fetsund fra før og vi tenkte begge at det var kjempelangt fra Oslo, men oppdaget raskt at det var veldig nærme hovedstaden, og mye nærmere enn Ski, som var et annet alternativ.

Huset på Nerdrum oppfylte alle kriteriene, hadde et prisnivå som var i tråd med budsjettet, lå i umiddelbar nærhet til en barnehage for Isabella de første årene og skole senere. Med tiden kom det også frem at det til nå ukjente tettstedet hadde et veldig godt nærmiljø.

– Alle har vært åpne og hyggelige fra vi flyttet hit, og for Isabella er det mange andre barn i nærområdet. I Fetsund har du det meste og kort avstand til alt, også hvis du vil dra til byen. Du har naturen med flotte turområder og skimuligheter og på sommeren uendelig med bademuligheter i Øyeren og tjern, forteller Jones. 

Med årene kjøpte familien seg en båt, en Vesling daycruiser. Den ligger på brygga i gåavstand fra huset og forlenger sommerdagene gjennom hele sesongen.

– Det er fantastisk å logge av på jobb og tusle ned til vannet med pølser på en termos og nyte ettermiddagen. Vi har masse glede av vannet og Øyeren, og legger turer til både Sørumsand og Lillestrøm der vi kan legge til på gjestebrygga, kjøpe oss en is og nyte sommerdagene.

En liten båt som ligger fortøyd.

1 av 5