Bilde av en mann og en dame som smiler foran en enebolig.

Bli kjent med innbyggerne

– Vi har fått et større hus med god plass og en stor tomt med mye sol, i tillegg til at vi nå er en del av et lokalmiljø der folk ønsker å investere i felleskapet, sier Elin Borrebæk (45).

Med kort vei til hovedstaden, gode veier og mange kollektivtilbud, er det mange som velger å flytte til Fetsund også når de fremdeles jobber i Oslo. En av dem er Elin Borrebæk (45), som jobber som digital direktør ved Handelshøyskolen BI i Nydalen.

– Jeg bruker ikke noe lenger tid på å komme meg til Nydalen fra Fetsund enn det jeg gjorde da vi bodde i Lillestrøm, forteller hun.

Lite og hyggelig sted

Borrebæk, ektemannen (45) og døtrene, Victoria (13) og Therese (10), flyttet til Fetsund fra Lillestrøm for fem år siden – mye på grunn av tilfeldigheter.

– Vi bodde i et rekkehus i sentrum av Lillestrøm. Da det ble planlagt en blokk foran boligen og hagen vår, bestemte vi oss for å flytte til et mer landlig område. Vi hadde ikke noe forhold til Fetsund fra før, annet enn at vi tidligere har besøkt Fetsund Lenser og har kollegaer som bor der, sier hun.

I dag bor familien i en enebolig over to etasjer på Balnes i Fetsund, som er en del av Nerdrum. Her har de kjøpt et romslig hus med fire soverom, stort kjøkken og stue, egen vinterhage og et hyggelig, lite drivhus i hagen.

Katt sitter i en stol foran en terrasseKatten, Mushling, koser seg i godstolen i vinterhagen. Foto: Privat

– Vi har fått et større hus med god plass og en stor tomt med mye sol, i tillegg til bedre luft og flott utsikt utover Øyeren. Der har vi en skjærgårdsjeep som vi setter ut på sjøen i fellesferien, men som vi har mye glede av på Øyeren gjennom våren og høsten, forklarer Borrebæk.

– Fetsund er et lite og hyggelig sted, og det er ikke lenger fra Lillestrøm enn at du kan sykle ned på kort tid, eller ta toget til Oslo på under 20 minutter.

En rekke aktiviteter i nærheten

Familien har med tiden funnet en rekke flotte aktiviteter i nærområdet. Skøyteturer gjennom vinteren på Svelle, som er en del av Øyeren. Skiturer innover i marka ved Hvaltjern, der det også er skihytter med servering, og flotte turstier og skogsområdet ved Fetsund Lenser og i naturreservatet.

Hvordan har Fetsund innfridd ønskene og forventingene dere hadde før dere flyttet?

– Jeg syns Fetsund har innfridd i stor grad. Vi har fått et hus med større plass, flott utsikt og masse sol, i tillegg til at vi nå er en del av et litt mindre lokalmiljø der folk ønsker å investere i felleskapet, forteller Borrebæk.

– Barna har en trygg skolevei, og vi opplevde raskt både skole- og klassemiljø som positivt. I tillegg har Fetsund et aktivt idrettslag, som passer bra for jentene, som begge spiller fotball.