Artikkel om nabolaget i Stertebakke Alle

Bo solrikt i Stertebakke Allé

Alle drømmer vel om å ha både naturen og byen i umiddelbar nærhet. I Stertebakke Allé får du nettopp det!

Stertebakke Allè ligger på Gamlegrendåsen Nord i Kongsberg kommune. Er du glad i skog og mark? Da vil du trives på her, med kort vei til turstier og lysløype. Området ligger luftig og solrikt til med utsikt over byen, Knutefjell og Kongsberg skisenter. Her bor du sentralt med sentrumstilbudet innen nær rekkevidde.

Sentral belligenhet

Det er gode lokalbuss- og ekspressbuss-forbindelser med busstopp rett i nærheten, og enkel adkomst til E134, gjør hverdagen mer praktisk. Det er også gang-og sykkelvei til sentrum, der man finner Kongsbergs knutepunkt og øvrige fasiliteter. Teknologibyen Kongsberg har å by på av uteliv, kulturliv, shopping, aktiviteter for voksne og barn, attraksjoner og arrangementer.

I Kongsberg finner du med andre ord alt du måtte trenge. Skulle du ha behov for storbyliv er Oslo bare en liten time unna. Skal du på jobb eller har et ærend utenbys, stopper ekspressbussene til Notodden, Drammen og Oslo noen raske skritt unna.

Skole og barnehage

Madsebakken barneskole og de tre barnehagene Hovdeplassen, Langekjenntunet og Gamlegrendåsen ligger i gåavstand med trygge gang-og sykkelveier. Kongsberg ungdomsskole og videregående skole ligger en liten buss eller -sykkeltur unna.

Friluftsliv utenfor stuedøra

Stertebakke Allè byr på herlige turterreng sommer som vinter! Lysløypenett med langrennsmuligheter, kunstgress-fotballbaner, sykkelcrossbane, badeplass og andre fritidsaktiviteter i nærområdet. 

Hvorfor heter prosjektet Stertebakke Allè?

Stertebakke kommer fra gården Stertebakke. Fegata opp til gården er bratt og steinete, og sterte kan bety å anstrenge seg, slepe og streve, eventuelt å stramme tøylene. Her ble for eksempel hestene sterta, det vil si bremsa opp ved at føreren stramma tømmene når de skulle ned den bratte bakken. Det bratte partiet som er en del av Stertebakkeganga har gitt navn til hele området. Vi ønsket derfor å videreføre litt av historien fra området.

Allè vil gjenspeile tanken vi har med en allè av trær som vil bli plantet langs begge sider av veien som vil gå mellom de to boligfeltene.

Bo godt på Stertebakke Allè