Artikkel om byggingen på Henckeltunet Vest

Halvparten solgt på Henckeltunet Vest

Henckeltunet Vest har reist seg i all sin prakt. Nå kan folk virkelig leve seg inn i boligdrømmen på solsiden av Gamlegrendåsen. Over halvparten av boligene er solgt.

Forestill deg morgenkaffen ute på egen veranda med furulukt i nesen og fuglekvitter i øret. Tenk deg å bo så tett på naturen at skogen kan kalles nærmeste nabo, men likevel så sentralt at byens larm er en kort sykkeltur unna. Et sted der alt er nytt og urørt. Du kan bare bo og la malerkosten ligge i fred – om du vil. 

– Folk har fått øynene opp

Boligene ved Henckeltunet Vest har én etter én fått nye eiere. Og det er flere grunner til det. 

– Vi opplever at folk blir litt forelsket i stedet når de først kommer hit. Nå som mye er ferdigstilt, kan man forestille seg hvordan det er å bo her. Mange har fulgt utbyggingen her tett. Det hører vi på visningene, sier salgskonsulent Tonje Eriksen ved OBOS Block Watne i Viken Vest. 

 

Foto av Beate Wojtaszek og Tonje Eriksen i sola i uterommet på Henckeltunet Vest

Beate Wojtaszek og Tonje Eriksen viser frem Henckeltunet Vest i strålende sol på Gamlegrendåsen.

Henckeltunet Vest på Gamlegrendåsen i Kongsberg er ikke lenger en omfattende byggeplass. 

Irrgrønne plener omkranser borettslaget som reiser seg. Eple- og plommetrær svaier pent i sommerbrisen. Blomster står i potter utenfor inngangsdørene til tomannsboligene og leilighetene der folk allerede har flyttet inn. Henckeltunet Vest byr på 20 boliger fordelt på 4 bygninger med 2-mannsboliger og 3 bygninger med 4-mannsboliger. 

– Vi opplever at folk har fått øynene opp for Henckeltunet Vest og alt det boligene og området har å by på, legger Beate Wojtaszek, leder salg og marked fra OBOS Block Watne i Viken Vest, til. Sammen lar de seg begeistre over hvordan det har blitt etter over ett år med bygging. 

Det har blitt et flott sted å bo, akkurat som de håpet på. 

12 av 20 boliger solgt

Men det er hektiske dager. I en av leilighetene svinger Henriette Dahl fra Gull-Rent moppen over helt nye gulv. Det gnistrer i speil og vinduer. Senere samme dag skal nok en ny beboer flytte inn i en av de nyoppførte leiligheten på Henckeltunet Vest. 

Foto av Tonje Eriksen og Henriette Dahl på befaring av leilighet i Henckeltunet Vest

Tonje Eriksen sjekker at alt er klart før overlevering av en leilighet på Henckeltunet Vest. Henriette Dahl fra Gull-Rent sørger for at alt er skinnende rent til overlevering. 

– Vi har solgt 12 av 20 boenheter, både av tomannsboliger og leiligheter.  Tomannsboligene som er satt opp er solgt, inkludert visningsboligen. Vi har to leiligheter til salgs, som er innflyttingsklare om kort tid. De ligger usjenert til i 1. etg. Gode planløsninger, kombinert med en fantastisk beliggenhet gjør at man virkelig ser at her kan man trives. Og derfor tror jeg så mange nå kjøper eller vurderer bolig her, sier Eriksen med et smil. 

Wojtaszek nikker enig. 

– Beliggenheten er helt unik. Kikker du ut av vinduet får du naturen rett inn. Det er så stille og fredelig her, ikke minst god støyskjerming.  Nå som nye E134 åpner i juni, blir det også slutt på tungtransporten og vesentlig mindre trafikk i området, legger hun til. 

Luft og lys både inne og ute

Henckeltunet Vest byr på turterreng rett utenfor egen stue, til fots og på ski om vinteren. Kongsberg sentrum er en kort sykkeltur unna med alle servicetilbud. Nå som sommervarmen slår inn, kan det friste med en tur til Kjennerudvannet, som ligger i nærheten. Eller du kan bare nyte dagen i egen bolig.  

Eriksen og Wojtaszek benytter sjansen og lar bare føtter treffe gresset på terrassen til visningsboligen. Sola steker godt. 

– Her kunne jeg bare sittet hele dagen. Her har du sola til langt på kvelden om sommeren. Det fins ikke noe bedre enn lune sommerkvelder, sier Wojtaszek og blir drømmende i blikket. Eriksen tar en slurk av kaffen og myser mot fjellene. 

 

Foto av Beate Wojtaszek og Tonje Eriksen i sola på en balkong i Henckeltunet Vest

Beate Wojtaszek og Tonje Eriksen nyter den strålende solen på verandaen på Henckeltunet Vest.

Lys og luft er gjennomgangstema for området og boligene. Det er grønne fine fellesområder, en lekeplass skal settes opp og på innsiden av boligene er det klassisk og rent i lyse toner. 

– I boenhetene som ikke er ferdige er det fortsatt tilvalgsmuligheter på bad, gulv, farger og kjøkken. Da kan du være med å forme ditt drømmehjem, sier Wojtaszek.

En trygghet med borettslag

Henckeltunet Vest er et OBOS-tilknyttet borettslag. Lave innskudd og mulighet for individuell nedbetaling av felleslånet, er en trygghet for dem som flytter inn. Det kommer også godt med nå som renten er lav. 

– Det er enkelt å forholde seg til fellesutgiftene. Da har man full oversikt over boutgifter hver måned. Felleskostnadene dekker jo nesten alt - fra TV til kommunale avgifter, brøyting og utvendig vedlikehold, forteller Eriksen. 

Boligeiere ved Henckeltunet Vest har også mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden. Ønsker du å betale ned raskere enn det som er satt opp, så kan du velge å gjøre det. Størrelsen på beløpet velger du selv. Enhver nedbetaling har umiddelbar virkning på de månedlige felleskostnadene.

– Vi ser at borettslag er en ny boligform som mange liker. 

Eriksen og Wojtaszek har egentlig ikke lyst til å gå fra solsteika på verandaen til visningsboligene, men en ny overtakelse venter. Nok en innflytter skal skape seg et hjem på Henckeltunet Vest, som har blitt en egen oase på Gamlegrendåsen. 

Bo godt på Henckeltunet Vest