Artikkel om nabolaget på Engetoppen

Alt du trenger i nærmiljøet

Engetoppen i Slemmestad byr på fantastiske eneboliger. Nabolaget rundt har også mye å by på. Vi har oppsummert alt du trenger å vite om ditt nye hjem og området rundt her.

På Engetoppen finner du alt du trenger i nærmiljøet. Det er kort vei til flere barnehager og skoler. Nye Torvbråten barneskole skal bygges 500 meter fra ditt nye hjem, med trygge gang- og sykkelveier hele veien bort til skolen. Det blir bygget en flerbrukshall i samme område med forventet ferdigstillelse i løpet av 2020. Idrettslagene Bødalen IF og Slemmestad IF tilbyr blant annet fotball, håndball, fri idrett, ski og allidrett. Du får også flere dagligvarebutikker i kort avstand fra ditt nye hjem, og du kan sykle, gå eller ta bussen til Slemmestad sentrum.

Foto av sekkefabrikken

Foto av sekkefabrikken

1 av 2

Naturskjønt område

Når du bor på Engetoppen har du kort vei til en rekke flotte natur- og rekreasjonsmuligheter. Utnytt flotte sommerdager til å gå både korte og lengre turer i den nærliggende marka. Skogen byr på terreng for de som liker å ta beina fatt, de som har en sykkel lett tilgjengelig og de som er født med ski på beina. Her har du naturens egen lekegrind like ved ditt eget hjem, så ta et velfortjent avbrekk fra hverdagen når det passer deg og dine.

Pust ut ved fjorden

Den herlige beliggenheten gir deg også nærhet til det våte element. Nærområdet kan by på flotte badestrender langs Oslofjorden, et yrende båtliv og det koselige område på Nærsnes. Her kan du gå langs kyststien hele veien bort til Slemmestad sentrum. På veien vil du finne flere fine strender du kan tilbringe de beste sommerdagene. Du kan også ta båten over til Vollen, med sine koselige småbutikker, kaféer og turområder.

Kulturbyen Slemmestad

Slemmestad er et lite og koselig sted ved Oslofjorden. Her finner du både hyggelige restauranter, butikker for de fleste behov og praktiske servicetilbud. I tillegg vil du oppleve et variert og godt kulturliv for store og små. Sekkefabrikken Kulturhus er det kulturelle samlingsstedet i Slemmestad. Her kan du få oppleve minnerike konserter, spennende teaterforestillinger og flotte utstillinger. Avrund en fin kveld med dine kjære ved å gå langs vannkanten med flott utsikt over Oslofjorden, fergene som kjører forbi og den sørøstlige delen av hovedstaden.

Kjenn på storbylivet

Du trenger ikke dra lange veien for å finne mer urbane omgivelser enn i Slemmestad. Du bruker 15 minutter i bil til Asker, 30 minutter til Drammen og i underkant av 40 minutter til Oslo sentrum. Det går også buss inn til hovedstaden. Her har du alle fasiliteter lett tilgjengelig, fra et rikholdig kultur tilbud til flere fristende restauranter, shoppingmuligheter og uteliv. Med pendlerbåten bruker du faktisk kun en halvtime fra Slemmestad til Oslo. Det sikrer et lett påfyll av urbane impulser i en ellers rolig og naturskjønn tilværelse - og akkurat den balansen man ønsker seg i hverdagen.

Slemmestad er i utvikling

Slemmestad er fra gammelt av kjent som en industribygd. Nå har kommunen satt store ressurser i sving for å gjøre byen til en levende og mer modernisert kystby. I løpet av få år vil hele sentrum få ny infrastruktur, større boligprosjekter og et moderne byrom. Prosjektet er det største utbyggingsprosjektet i områdets historie, og et av de større prosjektene i indre Oslofjord de nærmeste årene.

En ny bydel

Du kan dermed ta bussen, sykle eller gå ned til et helt nytt og herlig bymiljø. Planen er at Slemmestad skal fremstå som en helt ny bydel i kommende Asker kommune. På Vaterland, området der blant annet Slemmestad bibliotek og Sekkefabrikken kulturhus ligger i dag, er det planer om å skape et levende bybilde med butikker, kafeer, restauranter og et hyggelig torg. I tillegg skal Slemmestad Brygge bli modernisert. Her vil du kunne spise hyggelige middager, gå deg en tur langs kaia eller ta deg en is på bryggen med gode venner.

Forventet befolkningsvekst

Det er forventet stor befolkningsvekst i Slemmestad i tiden som kommer. Derfor er det naturlig nok flere boligprosjekter i området. Tomten til den gamle Sementfabrikken skal benyttes til å bygge over tusen nye boliger, flere næringslivslokaler og grøntområder til glede for alle. Området mellom sentrum og Tåje skal ha et urbant preg med moderne arkitektur, men også by på rekreasjonsmuligheter med grønt areal og sitteplasser. Det skal etableres lekeområder og møteplasser for store og små.

Bo godt på Engetoppen