Forkjøpsrett

Forkjøpsretten er den viktigste medlemsfordelen OBOS-medlemmer har. Den gir deg en plass foran i boligkøen, og kan utgjøre den store forskjellen når du skal skaffe deg et nytt sted å bo.

OBOS-medlemmer får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer den dagen salget av nye boliger i Block Watnes boligprosjekter starter. Den som har vært medlem lengst får velge bolig først (ansiennitetsprinsippet).

Etter at medlemmene har valgt og kjøpt boliger ved salgsstart, er det fritt fram for hvem som helst å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Slik bruker du forkjøpsretten

1. Sjekk OBOS-medlemsskapet ditt

Du må være OBOS-medlem og ha betalt kontingenten før du kan bruke forkjøpsretten. Status for kontingenten kan du sjekke på Min side eller ved å ringe 22 86 59 90.

2. Skaff finansiering

Når du skal kjøpe en bolig, må vi vite at du har hele finansieringen i orden. Du må derfor skaffe dokumentasjon på finansieringen, for eksempel et finansieringsbevis, lånebevis eller en e-post fra banken som bekrefter finansieringen.

OBOS-banken tilbyr ekstra god rente på lån til helt ny bolig, og hjelper deg også gjerne med å skaffe finansieringsbevis.

3. Meld forkjøp innen fristen – det er gratis og ikke bindende!

Du må ha meldt interesse for å bruke forkjøpsretten innen en gitt frist før salget av boligene starter. Fristen annonseres i god tid på sidene til boligprosjektene.

4. Delta på salgsstart

Salgsstart gjennomføres som regel med et salgsmøte, ofte på et av Block Watnes kontorer. På salgsmøtet får du først vite mer om boligene og kjøpsprosessen. Deretter velger og kjøper de interesserte boliger etter tur. OBOS-medlemmer velger før ikke-medlemmer. Og den som har vært medlem lengst, får velge først.

Hvor og når salgsmøtet foregår vil du tydelig se på sidene til boligprosjektene.

Har du spørsmål om forkjøpsretten?

Vi hjelper deg gjerne! Ring oss på 22 86 59 90, eller send e-post til medlem@obos.no. Du kan også kontakte salgsansvarlig for boligprosjektet du er interessert i.

 

Bli OBOS-medlem i dag

Som OBOS-medlem stiller du foran i boligkøen! I tillegg får du rabatt på blant annet interiør, møbler og byggevarer og ekstra gunstige forsikringer og banktjenester.