Fotografi fra vannkanten ved Stokkadalsvatnet.

Flotte naturomgivelser i et sentralt område

Den attraktive beliggenheten tett på natur og nærme servicetilbud, gjør Sørbøhagane til et godt nærområde for innbyggere i alle aldre.

Kun tre kilometer unna Sandnes sentrum finner du Sørbøhagane. Sørbøhagane er et rolig område bestående av både eneboliger, eneboliger i kjede, rekkehus og leiligheter. Dette gjør boligfeltet til et godt sted å være for både store og små familier, eldre og yngre. Boligområdet har gjennomtenkte løsninger med store og fine grøntområder.

Alt du trenger i hverdagen

Like ved dette nye boligområdet ligger barneskolen Sørbø skole og Lundehaugen ungdomsskole. Det er bygd tre nye barnehager i området; to på Sørbø og en på Hove.

Til fots tar det cirka 10 minutter før du er på turveien som tar deg langs elva Storåna gjennom Sandvedparken ned mot sentrum. Togstoppet på Ganddal ligger der turstien gjennom parken starter. Herfra reiser du både effektivt og miljøvennlig nordover mot Sandnes sentrum, Forus og Stavanger, eller sørover mot Bryne og resten av Jæren. Med bil tar det cirka 5 minutter før du er ute på E39, enten du skal nordover eller sørover.

Fotografi med familie og svane ved Stokkalandsvannet

Det er mye å oppleve langs Stokkalandsvatnet. Turveien som går rundt hele vannet er opplyst på kveldstid.

1 av 3

Flott natur i nabolaget

Sørbøhagane ligger ved Stokkalandsvatnet. Rundt vannet går en 4,2 kilometer lang tursti med belysning – en ideell rute for tur og trening. Om sommeren er det fint å bade her, og på riktig kalde vinterdager er det gode muligheter for skøyteis. 

Blant andre større turområder i nærheten, er Melsheia og Rogaland Arborét. Her kan store og små nyte tilværelsen under både mektige trekroner og åpen himmel på et mylder av turstier.

Bo godt på Sørbøhagane