Artikkel om arkitektens tanker om Sørbøhagane

Arkitektens tanker om Sørbøhagane

Arkitekt Tori Austli har skapt luftige hjem med gode planløsninger i Sørbøhagane. Her forteller hun hvorfor dette boligprosjektet ble tegnet akkurat slik.

Sandnes er blant de raskest voksende byene i Norge. Tre kilometer utenfor sentrum ligger boligområdet Sørbøhagane – her bygger OBOS Block Watne boliger som gjør området til et godt, trygt og spennende sted å bo. De to nye boligblokkene i Kvernsteinkroken er tegnet av Tori Austli, arkitekt i OBOS Block Watne. 

Attraktivt område

– Sørbøhagane er et attraktivt boligområde som ligger sentralt i forhold til Sandnes sentrum, og som har gode bussforbindelser til byen. Her kan du nyte roen i de flotte omgivelsene, men likevel komme deg raskt inn til alle severdigheter i byen, forteller Austli. 

Tomten for boligprosjektet er åpen og luftig, og vil gi beboerne god utsikt utover i landskapet, med utsikt til Stokkalandsvatnet i sør og Sandnes sentrum i nord.

– Her er det godt tilrettelagt for at du kan leve et enkelt og godt liv. 

 

Bilde av Sivilarkitekt MNAL Tori Austli i OBOS Block Watne

Arkitekten Tori Austli tegner framtidige boliger på Sørbøhagane.

 

Generøs takhøyde og gode oppholdsrom

– Leilighetene varierer i størrelse fra 45 til 138 kvadratmeter. Uansett størrelse, har vi jobbet for å skape smarte planløsninger som gir alle leilighetene en romslig og luksuriøs følelse, med generøs takhøyde og gode oppholdsarealer, sier Austli.

Et viktig moment for prosjektet har vært å sørge for at alle leilighetene får store balkonger med gode solforhold, og at oppholdsrommene har god utsikt utover landskapet.

– Kjøkkenet er designet med en åpen løsning mot stuen, men er likevel delt inn i naturlig soner slik at det føles adskilt selv om det er i samme rom, forteller arkitekten.

 

Illustrasjon av sittegruppe og stue i blokk A, leilighet 303.

Oppholdsrommene er tegnet for å ha god utsikt over landskapet. 

 

Tilpasset et frodig naturlandskap

Sørbøhagane utvikles med utgangspunkt i et grønt og frodig kulturlandskap. Her skal det bli baner for fotball, BMX, sandvolleyball, tennis og basketball, i tillegg til treningsapparater, skatepark, benker, flere lekeplasser og sittegrupper.

– Vi har et godt samarbeid med andre aktører i området for å skape gode fellesområder og lekeplasser på det flotte tunet i senter av området. Her får beboerne i boligblokkene en felles møteplass, sier Austli.

Fasaden vil i hovedsak bestå av naturlige farger og materialer i treverk som passer inn med området, og som oppleves naturlig.

– Jeg håper de som kjøper en bolig her, vil oppleve det som et trygt og fint sted å bo. At de opplever boligen som romslig, og at de er stolte av leiligheten sin og vil vise fram den flotte balkongen og utsikten til venner og familie. Alle skal kunne bo her uansett alder, og det skal være tilrettelagt for at du skal kunne leve et enkelt og godt liv her, avslutter arkitekten.

Bo godt på Sørbøhagane