Artikkel om arkitektens tanker om Øygarden

Arkitektens tanker om Øygarden

I et landskap som byr på noen av Norges vakreste fjorder og majestetiske fjell som strekker seg mot himmelen, finner du et av OBOS Block Watne sine nye boligprosjekter.

Øygarden er et sjarmerende nabolag som totalt vil bestå av 550 nye boliger. Området ligger i underkant av 2 kilometer fra Sandnes sentrum, med kort vei til naturen og med nærbutikk, barnehage, barneskole og ungdomsskole rett i nærheten.

Landlig og sentralt

– Dette er et flott område som ligger sentralt til i forhold til Sandnes by, og som gir deg kombinasjonen av å bo landlig og sentralt på samme tid. Feltet er tilbaketrukket og luftig, og høyden i terrenget gir deg gode utsiktsforhold utover i landskapet, sier Joakim Knutsen, arkitekt i OBOS Block Watne.

Bilde av sivilarkitekt Joakim Knudsen i OBOS Block Watne

Arkitekt Joakim Knudsen tegner boliger

Et dynamisk nabolag i vakre omgivelser

Det nyeste byggeprosjektet på området er en moderne boligblokk på tre etasjer med tolv 3-roms leiligheter i varierende størrelser.

– Størrelsen på leilighetene varierer fra 66-99 kvadratmeter. Alle boligene har gode planløsninger med store vindusflater, som gir godt med dagslys og rom som oppleves lyse og luftige, forteller Knutsen.

– I prosessen har vi vektlagt kontakten mellom inne- og utemiljø, og sørget for at de store vindusflatene gir deg flott utsikt utover det vakre landskapet og hagearealene.

Alle uterom og balkonger er lagt mot vest for optimale solforhold, men er likevel designet for hyggelige opplevelser uansett vær og vind.

– Balkongene er delvis inntrukket og beskytter mot det varierende været som er karakteriserende for kystlandskapet i Rogaland. Samtidig gir det beboerne privatliv og sørger for at de kan trekke seg litt tilbake, forklarer arkitekten.

Illustrasjon av balkong

Balkongene er designet til å kunne nytes uansett vær og vind

Leilighetene i første etasje vil ha et eget hageareal på bakkeplan, som tilhører boligen. 

Fasaden består av royalimpregnert treverk i to ulike nyanser av grått. I kombinasjon med de royalimpregnerte spilene i okergult som omkranser balkongene, gir dette et spennende og lekent arkitektonisk uttrykk for boligene.

– Vi har tenkt spesielt på eldre som ønsker å flytte fra enebolig til leilighet, som vil ha en bolig som krever mindre vedlikehold. Likevel har vi jobbet for å skape et dynamisk nabolag som passer for folk flest, så du kan like gjerne være en førstegangskjøper eller en mindre familie, avslutter arkitekten.

Bo godt på Øygarden