Artikkel om nabolaget i Emblemsvågen i Ålesund

Fellesskapet ved fjorden

Emblemsvågen er kanskje Ålesunds mest spennende boligprosjekt. Nabolaget byr på fjord, fjell og kort avstand til alt du trenger.

På Emblemsvågen skal vi skape et varmt felleskap. Vi begynte byggingen av de første boligene i 2018, og så langt har 25 familier flyttet inn i nabolaget. Veien til Emblemssanden har fått et betydelig løft, og Ålesunds beste badestrand er holdt ved like ved hjelp av den iherdige dugnadsinnsatsen fra Emblemssandens venner.

Kort vei til naturopplevelsene

Det er først og fremst bomiljøet som trekker folk til Emblemsvågen. Fjorden, fjellet, turstiene, avstand til butikk, jobb og skole. Kombinasjonene er perfekt for dem som vil ha fri når de kommer hjem fra jobb. Nabolaget har store grøntområder og varierte fritidstilbud for både store og små.

Det hyggelige området rundt boligfeltet på Emblemsvågen har dessuten flotte turmuligheter, og svært populære friluftsområder. Her kan du bade fra svaberg og på stranden på Emblemsanden, og gå fotturer på sommeren og ski på vinteren i Emblemsfjellet. I Fantastiske Storfjorden kan du dra på fisketur eller en fredfull båttur. Enten du foretrekker fotturer med sopp- og bærplukking i det grønne, eller fisking i fjorden, får du altså det du ønsker deg på Emblemsvågen. 

Svaberg ved Emblemssanden

Fra Emblemssanden

1 av 5

Nært strandlinjen og grøntområder

På Emblemsvågen har du grønne plener for grilling i solen, lekeplass hvor de små kan hygge seg og en ballplass hvor familien kan nyte varme sommerdager. En sjarmerende bekk renner gjennom nabolaget. Herfra kan du gå hyggelige turer ned til Emblemsanden, en fin strandlinje omringet av svaberg og grøntområder. På Emblemsanden finner du også en sandvolleyballbane.

Kort vei til byens mangfold

På Emblemsvågen bor du landlig i behagelige omgivelser, men det er samtidig kort vei til byens mangfold, med både Moa og Ålesund en kort biltur unna. Her skal det være lett og behagelig å bosette seg med familien, og skape et godt liv med trivsel i hverdagen.Flisnes og Blindheim ligger også i umiddelbar nærhet. Her finner du alt du har behov for i hverdagen, som barnehager, skoler og arbeidsplasser. 

Emblem idrettslag tilbyr flotte fotballbaner, i tillegg til aktiviteter som orientering og langrenn. Som eneste idrettslag i byen har de et løypenett for langrenn på Emblemsfjellet. 

Bo godt på Emblemsvågan