Oversiktsillustrasjon over Øverbylia med nærområdet i bakgrunnen

Arkitektens tanker om Øverbylia

Sarah Ghodrat, arkitekten bak boligprosjektet Øverbylia, forteller hvorfor hun tegnet boligene akkurat slik de ser ut, og hvordan hun fokuserte på sjøutsikten mot Mjøsa og de grønne omgivelsene.

– Plasseringen av boligene er viktig. Vi prioriterer at stuer blir orientert mot østutsikten, samtidig som vi får med kveldssolen i vest, sier Sarah Ghodrat, arkitekt i OBOS Block Watne og hovedarkitekt for hele Øverbylia. 

Naturskjønne Øverbylia

På den naturskjønne tomta på Øverbylia skal vi bygge et helt nytt bomiljø. I en tidlig fase av boligprosjekteringen så vi på plassering av boligene, garasjeplasser og antall etasjer.

– Utsikten mot Mjøsa er fantastisk. Det er viktig for oss å ivareta den gode beliggenheten slik at de som bor her får det best mulig. Vi vil plassere boligene slik at de får en fin og solrik hage, forteller arkitekten.

Bilde av Sivilarkitekt Sarah Ghodrat i OBOS Block Watne

Arkitekten Sarah Ghodrat tegner fremtidige boliger på Øverbylia.

OBOS Block Watne er opptatt av å legge til rette for hyggelige og fine nabolag for familier i alle størrelser og varianter. Vi skal passe på at det er lekeplasser til barna, fine grøntområder og møteplasser for store og små naboer. Her skal et nytt nabolag fungere i ett med naturen.

Bo godt på Øverbylia