Artikkel om arkitektens tanker om Øverbylia

Arkitektens tanker om Øverbylia

Iwona Okrzeja-Knach, arkitekten bak boligprosjektet Øverbylia, forteller hvorfor hun tegnet boligene akkurat slik de ser ut, og hvordan hun fokuserte på sjøutsikten mot Mjøsa og de grønne omgivelsene.

– Plasseringen av boligene blir viktig. Vi prioriterer at stuer blir orientert mot østutsikten, samtidig som vi får med kveldssolen i vest, sier Iwona Okrzeja-Knach, arkitekt i OBOS Block Watne og hovedarkitekt for hele Øverbylia. 

Naturskjønne Øverbylia

På den naturskjønne tomta på Øverbylia skal vi bygge et helt nytt bomiljø. Vi er fortsatt i en tidlig fase av boligprosjekteringen i mai 2020, og vi ser på plassering av boligene, garasjeplasser og antall etasjer.

– Utsikten mot Mjøsa er fantastisk. Det er viktig for oss å ivareta den gode beliggenheten slik at de som bor her får det best mulig. Vi vil plassere boligene slik at de får en fin og solrik hage, forteller arkitekten.

Bilde av Sivilarkitekt MNAL Iwona Okrzeja-Knach i OBOS Block Watne

Arkitekten Iwona Okrzeja-Knach tegner fremtidige boliger på Øverbylia

OBOS Block Watne er opptatt av å legge til rette for hyggelige og fine nabolag for familier i alle størrelser og varianter. Vi skal passe på at det er lekeplasser til barna, fine grønt områder og møteplasser for store og små naboer. Her skal et nytt nabolag fungere i ett med hverandre og naturen.

Bo godt på Øverbylia