Artikkel om nabolaget i Ringveien

Grønt og solrikt i Ringveien

Ringveien ligger i Høvåg, der Norges flotteste skjærgård går gjennom. Her kan du bo rolig og landlig, men med kort vei til alt du trenger i hverdagen.

Ringveien ligger i nærheten av Norges fineste skjærgård, Blindleia. Her kan du trekke pusten fra den hektiske hverdagen i byen, men samtidig har du på kort vei til alle fasiliteter.

Bo rett ved skog, fjord og sjø 

Med sin landlige beliggenhet er Ringveien et eldorado for den som trives i skogen og ved sjøen. Du befinner deg rett og slett midt i naturen med alle muligheter til å nå fine fjorder, badeplasser og fiskeplasser på noen minutter.

Årneskilen ved Blindleia

Årneskilen

1 av 4

Norges flotteste skjærgård

Blindleia, antagelig Norges mest kjente og flotteste skjærgård, går gjennom Høvåg. Høvågbygda rommer mange interessante kulturminner og severdigheter. Her finner du gamle uthavner som Stranda på Ågerøya og Ulvøysund, og industrielle kulturminner som Kornbrekke sag og Isefjær mølle. I tillegg finner du attraksjoner som Kassenkanalen og Bronseplassen.

Rik lokalhistorie

Bronseplassen er et levende museum som blant annet inneholder et rekonstruert langhus fra bronsealderen. Stedet dekker perioden fra bronsealder til vikingtid. Høvåg har også eget bygdemuseum, som fokuserer på nyere lokalhistorie.

Bo godt i Ringveien