Artikkel om nabolaget på Drangsvann

Kort vei til alt du trenger på Drangsvann

På Randesunds nye boligområde, Drangsvann, bygger vi nye eneboliger og leiligheter. Drangsvann har mye å by på. Kanskje finner du drømmeboligen akkurat her?

På Drangsvann bor du i naturskjønne omgivelser med fantastisk utsikt, samtidig som du har kort vei til alt du trenger i hverdagen. Her bor du tett på byen og naturen – med skog, parker, vann og butikker en liten rusletur unna. Området er attraktivt for både barnefamilier, godt voksne og andre som ønsker å bo i det grønne.

Flytter du til Drangsvann, kommer du til et etablert nærmiljø. Skoler, barnehager og en rekke andre tilbud finnes innen gå- og sykkelavstand i Randesund. Strømme skole ligger nærmest, under en kilometer fra Sukkevannslia boligfelt, som bygges ut først. Barna får en kort og trygg skolevei, med gangbro over bilveien. Kristiansand kommune har planer om ytterligere utbygging av barnehager og skoler på Drangsvann.

Butikker og service

Butikker, tannlege, lege, båthavner, kirke, skolekorps og flere takeaway-restauranter er rett rundt hjørnet. Randesund Hagesenter og Randesund Lysstøperi ligger litt lengre unna, men godt innenfor rekkevidde med sykkel.

Bilde fra tomt der vi ser Drangsvann

Du kan se Drangsvann fra tomten

1 av 7

Gode fritidstilbud

Sørlandets største idrettsklubb, Randesund IL, er nærmeste nabo til Drangsvann. Her ligger klubbhus med fitnessrom, tennis- og fotballbaner og skøytebane vinterstid. To store idrettshaller finnes også – den nyeste åpnet i desember i 2017. Kristiansand Golfklubb ligger idyllisk til i samme område, ved Sukkevann.

I takt med utbyggingen, vil det spire og gro på Drangsvann, med utvikling av nye fritidstilbud. Et nytt og velutstyrt helsestudio finner du i Spring Rona. Om sommeren kan medlemmene i Varodd Svømmeklubb trene i Drangsvann, om de ikke tar turen inn til byen, til svømmeanlegget i Aquarama.

Liker du å kaste frisbee? Vinteren 2018 arbeidet Sukkevann Frisbeeklubb med utvidelse av banen deres fra 18 til 23 hull. Det viser litt av bredden av aktivitetstilbud du finner rett utenfor døra.

Skog, parker og vann

Drangsvann skal bygges ut i pakt med naturen omkring. Mellom boligfeltene tar vi vare på mange dekar med rå skog. Trær som har stått her i over hundre år, skal fortsette å glede Drangsvenner i generasjoner fremover. Vil du bygge lekehytte i trærne, sanke bær og sopp, utforske skogstier eller ta deg en løpetur? På Drangsvann har du alle muligheter.

Dagens turstier rundt Sukkevann vil bli koblet sammen med over 20 kilometer nye turstier. Grillplasser, utsiktsplasser, benker og andre menneskeskapte inngrep blir gjort med respekt for naturen omkring.

Foretrekker du sykkel, ski, skøyter eller seilbrett? På Drangsvann er det rom for mange slags aktiviteter. Fra badebrygger kan du bade og fiske, eller sette ut på en tur i kajakken. Med båt har du adgang til skjærgården utenfor. Også Lyngholmen, Skauholmen og Engeholmen, tre idylliske holmer i Drangsvann, er en del av områdets naturlige nærmiljø.

Kollektivtilbud

Fra Drangsvann er det en kort spasertur til kollektivtransport. Lokalbussen går like forbi Sukkevannslia, det første boligfeltet. Metroaksen ved Rona ligger bare 900 meter unna. Herfra bruker bussen 15 minutter inn til Kvadraturen, og 12 minutter til Sørlandsparken. Det lokale busstilbudet vil øke i takt med utbyggingen. Om ikke du vil gå til holdeplassen, kan du sykle og parkere i sykkelparkeringen. 

Du kan selvsagt også bruke sykkelekspressveien som går mellom Sørlandsparken og Kristiansand sentrum, eller ta egen båt fra Drangsvann og til Fiskebrygga i Kristiansand.

Båtplasser

Drangsvann ligger nært sjøen, og samtidig lunt for vær og vind. Kombinasjonen gir muligheter for rekreasjon, aktiviteter og trivsel, selv på vindfulle dager. Etablerte båthavner som Rona og Korsvik, ligger rett i nærheten. Planlagte brygger i Drangsvann vil gjøre veien til båtlivet enda kortere for beboerne.