Illustrasjon av stue i rekkehus 4.1

Veien til nytt hjem

- trinn for trinn -

Finn bolig

Vi tilbyr både eneboliger, rekkehus og leiligheter spredt over hele landet. Noen av boligene er under planlegging, noen bygges allerede mens andre står ferdige. Kanskje ligger akkurat din drømmebolig blant prosjektsidene våre?

Meld interesse

På prosjektsidene kan du laste ned et detaljert prospekt for hver enkelt bolig. Når du ser en bolig du er interessert i, kan du melde din interesse på prosjektsiden. Da vil vi ta kontakt med deg og tilby deg mer informasjon om boligen.

Velkommen til visning

Å kjøpe bolig ut fra det du ser på et prospekt er ikke alltid like enkelt. Du har sikkert mange spørsmål, og ønsker mest mulig konkret informasjon. Derfor har vi egne visningsboliger til flere av boligprosjektene, der du kan komme på visning og få svar på spørsmål du måtte ha. Du er også velkommen til å kontakte oss for en privat visning.

JA!

Når du bestemmer deg for å kjøpe boligen, kan du glede deg over å slippe budrunder og bare forholder deg til én fast pris. Du er også garantert at boligen din vil bygges – uavhengig av hvor mange andre som kjøper innen en viss tid. Noe som imidlertid kan påvirke prisen er hvilke valg du gjør senere i prosessen, for eksempel hvilke materialer du vil ha i boligen din.

Finansiering av ny bolig

Vi samarbeider med OBOS Banken og i enkelte prosjekter Husbanken. Begge har skreddersydde lån for deg som kjøper bolig hos OBOS Block Watne. OBOS Nyboliglån er ett av dem. Her kan du få låne opp til 85% av kjøpesummen, til ekstra god rente og 30 års betalingstid. Du får også inntil 3 års mellomfinansiering til samme lave rente.

Kontraktsmøte

Før kontraktsmøtet, der den endelige kontrakten underskrives, vil du få tilsendt alle papirene dere skal gå igjennom. Det blir mye å signere og mange ulike kontrakter å forholde seg til, så det kan være en god idé å sette seg godt inn i disse før møtet. Dersom du vil ta med deg papirene hjem for en ekstra kikk etter møtet, er det selvfølgelig helt i orden. Når alle papirer er underskrevet, er du offisielt eier av en splitter ny bolig. Gratulerer med nytt hjem!

Din nye bolig

I neste steg starter prosessen med å virkelig gjøre den nye boligen til din. Hva slags gulv vil du ha? Hvordan skal overflaten på veggene være? Skal du ha standardkjøkken eller vil du velge en annen type? Det kan være mange valg som skal tas. Hvor store valgmuligheter dine er, avhenger ofte av hvor langt byggeprosessen har kommet. Noe kan endres, annet ikke. Hvilke muligheter som finnes for din bolig, får du informasjon om hos den enkelte salgskonsulenten. Når du har bestemt deg, har vi et bestillingsmøte der alt oppsummeres, og du får oversikten over hvorvidt valgene dine har påvirket den endelige prislappen.

Vente på din nye bolig

Den intense perioden med kjøp og tilvalg er over. Hva nå? For vår del starter selve byggeperioden ofte her, mens din hovedoppgave først og fremst er å vente. Men venteperioden kan jo gjerne brukes til å planlegge, drømme og glede seg til din nye bolig. Mange boligeiere liker å ta turen til byggefeltet underveis og se hvordan det utvikler seg. Vi vil invitere deg til åpen dag på byggefeltet når det er mulig, slik at du kan se ditt nye hjem og kanskje også hilse på de nye naboene. I tillegg vil vi holde deg orientert og oppdatert gjennom hele byggeprosessen.

Kvalitetsmøte

Etter at huset er ferdig isolert, og rørlegger og elektriker har gjort sitt, får du se boligen ordentlig for første gang. Hensikten med dette møtet er å forsikre deg om at alt arbeidet er forskriftsmessig gjort.

Tid for interiør

Nå er det nye hjemmet ditt klart for maling, tapetsering, fliser og nytt gulv. Deretter vil kjøkkenet, badet og garderobene komme på plass. Vi inviterer på forhåndsbefaring, slik at vi er sikre på at det blir akkurat slik vi har blitt enige om.

Flytt inn

Endelig er boligen din klart til innflytting! Ettersom nye bygg ofte har helt nye og oppdaterte løsninger på ting som varmeanlegg, energi, inneklima og ventilasjon, vil du få en grundig og god opplæring om hvordan du bruker disse og hva du bør huske på.

Garantert bra!

Som eier av et nytt hus slipper du å bekymre deg for gamle, skjulte skavanker. Du kan sove godt med tanke på at boligen din er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene. Etter et år kommer bygglederen tilbake og sjekker at alt fremdeles fungerer som det skal. Trengs det justeringer, vil de skje raskt og uten kostnad for deg. Du har også 5 års reklamasjonsrett på din nye bolig.