Hopp til innhold
Liten jente med superheltkappe står i en sofa med armene opp.

Så mange superhelter har det bodd i våre 100 000 trehus

Ifølge våre beregninger har det bodd 129 000 små superhelter i våre nabolag. Det er gøy å tenke på! Les hvordan vi kom frem til det antallet.

Vi måtte gjøre noen antakelser for å komme frem til dette. Den største gruppen av superhelter er sannsynligvis barn. Barn har forskjellige interesser og preferanser knyttet til hva de ønsker å kle seg ut som, men de fleste går nok for klassikerne politi, brannmann, prinsesse, pirat og superhelt. Vi kan anta at de fleste barn er innom to og fire av disse kostymene, så da kan vi si at cirka halvparten er innom superhelt. Så må vi gjøre et estimat på hvor mange superhelter som har vært innom husene våre. Vi antar at barn kler seg ut mest i aldersspennet 3 til 13 år, noe som vil si cirka 12 % av befolkningen.

Deretter må vi finne ut av hvor mange som har bodd i husene våre. I Norge i dag har vi rundt 2,43 millioner husstander, og det bor i snitt 2,15 personer i hver bolig. Hvor lenge folk bor i samme hus varierer over tid, men det vanlige er mellom 7 og 13 år. Vi tar utgangspunkt i 10 år her. Da finner vi ut at 2,15 * 100 000 * 0,5 * 10 = 1 075 000 personer har bodd i våre trehus.

Men hvor mange av disse har vært barn? Det er i hvert fall 12 %, men i løpet av ti år er det nok flere som har flyttet inn som har fått barn, eller som har blitt eldre. Vi kan nok derfor doble den prosenten til 24 %. Det betyr at 1 075 000 * 0,24 * 0,5 (halvparten har hatt superheltdrakt) = 129 000 små superhelter.

Med så mange superhelter i nabolaget, så vet du at det er trygt å bo i våre boliger. Et godt bomiljø gir mer rom for livet.

Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Kjøpe ny bolig

Ønsker du og dine et fint liv i et av våre nye trehus? Vi bygger nabolag av trehus over hele landet. 

Finn ditt nye hjem