Hopp til innhold
Bilde av et barn som har mistet frokostblandingen i gulvet.

Så mange skåler med mat har falt i gulvet i våre 100 000 trehus

Ut fra våre beregninger har 30 659 skåler falt i gulvet i våre trehus. Les hvordan vi kom frem til det antallet!

Det er jo ingen eksakt forskning på dette, men vi har gjort noen gjetninger basert på annen informasjon. Vi kan anta at sannsynligheten for å miste maten i gulvet er cirka lik hver gang du spiser. I virkeligheten er det nok litt mer variasjon, og oddsen er nok høyere jo mer irriterende det er å miste maten i gulvet.

Den letteste måten å finne ut av dette på er å ta utgangspunkt i matsvinn. Ifølge Matvett.no så er 7 % av maten som kastes av forbrukere såkalte «uforutsette hendelser». Det er nok ikke alle slike hendelser som går i gulvet, men vi kan anta at det gjelder 20 % av disse tilfellene.

Globalt sett så blir en tredjedel av all mat til matsvinn, så om vi tenker at det er likt i Norge, så er det altså ⅓ * 0,07 * 0,2 = 0,46 % av alle måltider som ender i gulvet. Dette høres ikke helt feil ut.

Antall måltid som har blitt servert i våre hus er cirka 365 * 3 [måltider per dag] * ((0 + 100 000)/2) [antall husstander] * 2,15 [antall i husstandene i snitt] * 62 [antall år vi har bygget hus] = 6 665 000 måltider. Om 0,46 % av disse har endt i gulvet, så blir dette 30 659 måltider totalt. Det er kanskje mindre enn du trodde? I våre nabolag er folk tydeligvis rimelig konsentrerte når de bærer med seg mat fra kjøkkenet.

Vi i OBOS Block Watne skaper mer rom for livet – uansett om maten faller i gulvet eller ikke.

Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Kjøpe ny bolig

Ønsker du og dine et fint liv i et av våre nye trehus? Vi bygger nabolag av trehus over hele landet. 

Finn ditt nye hjem