Hopp til innhold
Bilde av føttene til en person som er på vei til å tråkke på en legokloss.

Så mange ganger har noen tråkket på en legokloss i våre 100 000 trehus

Tallet vi har kommet frem til er 1 666 250 tråkk på legoklosser. Det tyder på at det har vært mye lek og moro i våre trehus. Se hvordan vi kom frem til det svaret.

I snitt så eier hvert menneske på jorden 53 legoklosser. Norske husstander har 2,15 beboere i snitt, så hvert hjem har derfor 114 legoklosser. Når en gjennomsnittlig norsk bolig er på 120 kvadratmeter, så betyr faktisk det at det er cirka 1 legokloss per kvadratmeter norsk bolig.

Hvis vi sier at en menneskefot er på 100 kvadratcentimeter i snitt, og det er 10 000 kvadratcentimeter i en kvadratmeter, så betyr det at hvert 100. steg i et norsk hjem er på en legokloss. Tenk det! Tallet virker kanskje noe høyt, men kan være sant for noen av oss.

Vi sier at du tar cirka 500 steg hjemme hver eneste dag. Ettersom du ikke alltid ser hvor du går, og legoklossene er jevnt fordelt i rommene, så vil et gjennomsnittsmenneske tråkke på 5 legoklosser hver dag. Dette gjelder naturlig nok ikke de som ikke har barn selv, og det er jo ikke sånn at legoklossene ligger strødd utover gulvet til enhver tid. Vi pleier også stort sett å se hvor vi setter føttene våre. Det betyr at antall tråkk vil bli redusert på bakgrunn av to faktorer. Det ene er hvor kaotisk fordelt legoklossene er, og det andre er hvor godt skjulte de er.

Om vi lager en fordelingsfaktor på 20 %, og en skjult faktor på 25 %, så blir antall tråkk 5 % av det det kunne vært. Om vi ganger dette med hvor mange som har bodd i våre 100 000 hjem opp gjennom tidene, så får vi antall ganger noen har tråkket på legoklosser:

((0 + 100 000)/2 [antall hus]) * 2,15 [personer per husstand] * 5 * 20 [fordelingsfaktor] * 0,25 [skjulthets-faktor] * 62 [antall år vi har bygget hus] = 1 666 250 tråkk på legoklosser. Det er veldig mange tråkk, en god del grimaser – og sikkert en dose saftige gloser.

Vi i OBOS Block Watne skaper mer rom for livet, og dermed mer plass til legoklosser.

Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Kjøpe ny bolig

Ønsker du og dine et fint liv i et av våre nye trehus? Vi bygger nabolag av trehus over hele landet. 

Finn ditt nye hjem