Hopp til innhold
Fotografi av et smilende kjærestepar.

Så mange har fått seg kjæreste i våre 100 000 trehus

Våre estimater viser at 90 076 mennesker har fått seg kjæreste i våre trehus. Det er veldig hyggelig å tenke på. Les om hvordan vi kom frem til det svaret.  

Denne utregningen er noe mer kompleks enn du kanskje tenker. Først må vi definere hva en kjæreste er. I denne sammenheng tenker vi at kjærester er to personer som er ekstra glade i hverandre, men at de ikke bor sammen. 28 % av alle som ikke er gift eller har en samboer har ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) en kjæreste. Dette er andelen for mennesker mellom 18 og 79 år. Blant de yngre, fra 18 til 25 år, er det vanligere å ha kjæreste. Andelen blant disse er på 35 %. Vi vet at det har vokst opp 86 000 barn og ungdom i våre trehus. Hvis 35 % av disse har fått seg kjæreste, så er det antallet 30 100 personer.  

OBOS Block Watne bygger boliger for alle typer mennesker. Uansett om de er single, gifte, samboere, store familier eller små familier. Ifølge SSB er andelen single nordmenn i dag på 40 %. Ettersom vi sannsynligvis bygger flere eneboliger enn gjennomsnittet, så tar vi høyde for at rundt 30 % av alle som har bodd i våre trehus er single.  

Det har bodd 800 000 mennesker i våre trehus. Trekker vi fra antall barn og ungdom fra totalen, så sitter vi igjen med 714 000 personer. Vi estimerte så at 30 % av disse, altså 214 200 personer, er single på ett eller annet tidspunkt. Hvis 28 % av disse har hatt kjæreste, så tilsvarer det 59 976 mennesker.  

Legger vi da sammen både tenåringskjærester og kjærester i alle aldre, så finner vi ut at 90 076 personer har fått seg kjæreste i våre 100 000 trehus.  

Det betyr at det er mange som har hatt sommerfugler i magen i våre nabolag.  

Illustrasjon av et blått hus med lys i det øverste vinduet.

Kjøpe ny bolig

Ønsker du og dine et fint liv i et av våre nye trehus? Vi bygger nabolag av trehus over hele landet. 

Finn ditt nye hjem